Præster lindrer sjælesmerte online

Folkekirken lancerede i dag en chat, hvor man kan dele sine sorger og bekymringer med en præst på nettet.

Er du ensom, har mistet jobbet eller i en anden situation, hvor du mangler en at tale med. Så er præsten kun et klik væk. I dag lancerede Folkekirken en chat, hvor man kan dele sine sorger med en præst på nettet.  

Tiltaget hedder sjælesorg.nu, og det er en online version af de samtaler, som præsterne allerede har med menigheden.

quote Allerhelst ville vi møde mennesker ansigt til ansigt, men sådan er det ikke altid i den moderne verden. Vi skal møde mennesker, hvor de er. 

Peter Skov-Jakobsen, Biskop, Københavns Stift. 

- Allerhelst ville vi møde mennesker ansigt til ansigt, men sådan er det ikke altid i den moderne verden. Vi skal møde mennesker, hvor de er. Og der er rigtig mange mennesker, der færdes på nettet fuldstændig hjemmevant hele tiden, så derfor synes vi også, at vi skal være der, siger Peter Skov-Jakobsen, Biskop, Københavns Stift. 

Folkekirken bruger 8,3 millioner kroner over en treårig periode på pilotprojektet. 

Fem præster sidder klar

Fem præster er ansat deltid til at chatte - anonymt og under tavshedspligt - med folk, om de tanker man kan have i forbindelse med for eksempel sygdom eller et dødsfald.

Pernille Hornum  er en af dem, der sidder klar ved tasterne. 

- Sjælesorg, det betyder faktisk omsorg for sjælen, det fortæller, hvor bredt et repertoire af eksistentielle temaer, folk kan henvende sig om, siger Pernille Hornum, der er præst og leder af projektet. 

Det er landets ti folkekirkebiskopper, der står bag Sjælesorg på Nettet, men ifølge biskoppen i København, at projektet er særlig relevant i hovedstaden, hvor mange ikke føler sig tæt knyttet til sin præst.

- Vi er mange mennesker, og vi er mange mennesker, der løber forbi hinanden, så vi faktisk har brug for den her yderligere mulighed. Men egentlig håber jeg også, at der kan gøres et spring fra den verden, hvor man sidder og chatter med hinanden til den verden, hvor man tør at gå hen og banke på hos naboen eller hos præsten eller et andet sted, siger Peter Skov-Jakobsen, Biskop, Københavns Stift. 

Sjælesorg.nu bygger på erfaringer i Sverige med online sjælesorg, hvor 3.000 personer årligt henvender sig til præsterne via en tilsvarende online tjeneste. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere