Postbudene i København deler post ud igen

De københavnske postbude er atter oppe på deres cykler torsdag.

Postbudene i København City har torsdag morgen genoptaget arbejdet efter en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, der begyndte tirsdag.

Det oplyser Post Danmark i en pressemeddelelse.

- Alle postbude i København har nu genoptaget arbejdet, og det betyder, at der er fuldt fokus på at få omdelt den post, der har hobet sig op. Der vil nok gå et par dage, før omdelingen er normal, siger Hans Erik Lindkvist, der er chef for HR i Post Danmark.

Postbudene i København City er kommet senere i gang med dagens arbejde, og det betyder, at hovedparten af posten til de erhvervskunder, der har aftale om særlig udkørsel, kommer senere ud end normalt i dag.

Noget kan af erhvervsposten kan dog blive forsinket til i morgen. På samme måde vil posten i postbokse tilknyttet City være klar til afhentning senere i dag end normalt, oplyser Post Danmark.

De postbude, der er tilknyttet distributionscenteret i Ballerup Distributionscenter fortsætter arbejdsnedlæggelsen.

Det betyder, at der ikke omdeles breve, blade og aviser i Ballerup, Skovlunde, Måløv, Smørum og Værløse i dag. Omdelingen af pakker med pakkebud er ikke berørt af arbejdsnedlæggelsen, men det er de småpakker, som postbudene normalt har med på deres rute.

Erhvervskunderne i de strejkeramte områder får ikke post i dag. Det vil her heller ikke være muligt at hente post i postboksen, lyder det fra Post Danmark.

Konflikten udspringer af en fyringsrunde, hvor samlet 35 postmedarbejdere er afskediget. Ifølge tillidsrepræsentant Thomas Møller kræver medarbejderne mulighed for at afspadsere knap 20.000 optjente overarbejdstimer, som de har til gode.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

tomme tog

Rejsende kan ikke få plads trods halvtomme tog - pladsbilletter bliver ikke brugt

Lynghøjskolen Roskilde

Forældre banker i bordet: Kommune vil have vendeplads og boliger på skoles grønne område

politi 112 politibil

Stort fald i kriminalitet begået af indvandrere i nordsjællandsk kommune

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere