Populært spillested lukker ved udgangen af 2017

Spillestedet i Københavns gamle vandforsyning lukker, men direktøren er uforstående: Vi har aldrig været en større succes

 

quote Det sender et klart signal om, at man åbenbart ikke vil vores kulturtilbud

Kristoffer Buck Bramsen

Fra udgangen af 2017 vil det være endegyldigt slut med elektronisk musik, metal og hiphop i Københavns gamle vandforsyning, som alene i år kommer til at huse 700 forskellige optrædender og 65.000 gæster. 

Pumpehusets lejekontrakt og bivillingsstøtte er ikke blevet forlænget i forbindelse med det nyligt vedtagede budgetforlig på Københavns Rådhus, selv om spillestedet har haft det travleste år nogensinde. 

Stor succes

- Vi er en stor succes, og hele året afholder vi koncerter, som vi har lovet. Vi dyrker den skæve musik, som man ellers ikke finder rundt omkring, og vi præsenterer lyden i gode rammer på publikums præmisser, siger direktør Kristoffer Buck Bramsen, der er meget uforstående overfor politikernes beslutning. 

 

quote Jeg har været meget tilfreds med stedet.  Jeg har besøgt det flere gange, og jeg synes, det er et spændende tilbud til borgerne

Carl Christian Ebbesen

Spillestedet har en efterhånden turbulent historie, og efter en konkurs i 2010 besluttede man politisk, at man ville lave et privat partnerskab, for at finde en professionel driftspartner, der var villig til at investere i stedet.

Det har været en gangbar model, forsikrer Kristoffer Buck Bramsen.

- Det løber fint rundt, så det kan ikke være af økonomiske årsager, man beslutter det her.  Det er tredje år i træk, at politikerne afviser at lave en holdbar brugsaftale til lokalerne, og jeg synes, det sender et klart signal om, at man åbenbart ikke vil vores kulturtilbud. Jeg savner bare svar på, hvad man så vil?

Københavns Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen kan ikke give et svar på, hvad man fremover vil bruge den tidligere vandforsyning til. Han kan heller ikke svare på, hvorvidt københavnerne vil få et lignende kulturtilbud fremover. 

Chokmelding

- Det er jo nærmest en chockmelding. Jeg kan forsikre om, at hele kulturudvalget ønskede at bevare Pumpehuset, og under forhandlingerne gjorde jeg flere gange opmærksom på problemstillingen, men jeg blev opfattet som en sur gammel mand, siger han. 

Carl Christian Ebbesen fortæller videre, at han snart vil invitere Kristoffer Buck Bramsen til et møde. 

-  Jeg har været meget tilfreds med spillestedet. Jeg har besøgt det flere gange, og jeg synes, det er et spændende tilbud til borgerne. Det her skyldes arrogance fra overborgmester Frank Jensens side. Han lukkede forhandlingerne, før vi havde fundet en løsning. 

 

S: Vi må se, om vi kan finde en løsning

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

De Ukendte Danmarksmestre - Morten Junge Olsen - Petanque

playDanmarksmestre i petanque er bedste venner og sigter efter VM

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Lav mad over åben ild

dining week

Populær madfestival frygtede storm efter udskydelse

Henrik Nordbrandt

playDigteren Henrik Nordbrandt led af anoreksi: Det var et ubevidst ønske om at begå selvmord

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere