Populært åndehul reddet efter protest

Borgerne på Nørrebro frygtede at deres By-oase skulle lukkes og samlede derfor 4000 underskrifter. Nu har kommunen bevilget penge til at redde det grønne åndehul på stenbroen.

04:19

Foto: TV 2 Lorry

1 af 2

Nørrebros by-bondegård, Byoasen, var truet fra 2016, da kommunen oprindeligt ikke havde sat penge af til at drive den videre.

Det fik både borgere, Nørrebro Lokaludvalg og Miljøpunkt Nørrebro til at råbe politikerne op og bede dem bevare pladsen i De Gamles By.

Vi føler at kommunen sylter vores kvarter, siger beboer Kirsten Larsen fra Nørrebro og fortsætter: - Jeg er sur over at bo i en bydel, hvor man ikke bliver lyttet til.

I går afleverede tre borgere næsten 4.000 underskrifter til Overborgmester Frank Jensen. Inden et møde i Økonomiudvalget i Københavns kommune i aftes.

Og protesterne blev hørt - nu har udvalget fundet penge til driften for 2016.

På facebook skriver Frank Jensen: Jeg er enig i, at ByOasen er et skønt åndehul, hvor byens børn kan komme lidt tættere på naturen (...) Derfor er jeg rigtig glad for, at det netop er lykkes os i Økonomiudvalget at finde midler til at fortsætte ByOasens bevilling.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik