Populær cykelbro vinder fornem pris for sit udseende

Cykelslangen modtager pris for ikonisk design.

"En fornøjelse uden lige!" 

"En rigtig god idé."

Sådan skrev anmeldere i både Politiken og Berlingske tilbage i 2014, da den mere end 200 meter snoede og røde Cykelslangen langt om længe blev indviet. 

Og derfor kan tusindvis af Københavnere nu dagligt cykle fra Vesterbro til Kalvebod Brygge, hvad end de skal på arbejde, universitetet eller Amager Fælled - eller den anden vej og til Fisketorvet, Kødbyen eller måske Hovedbanegården. 

I 2016 gav Københavns Kommune projektet - og dermed delvist sig selv - en pris, men nu kan man også på rådhuset bryste sig af at blive hædret udefra. 

Elsket fra dag ét

Cykelslangen modtog nemlig mandag æresprisen 'Icon Award' til Danish Design Awards.

Det gjorde den, fordi den løser et reelt problem og samtidig har potentiale til at blive et internationalt ikon, hedder det sig.

- Københavnerne har fra dag ét elsket den bløde og kurvede cykelbro med den smukke udsigt. Denne elegante og empatiske løsning hjælper sikkert Københavns cyklister med at krydse havnen, samtidig med at den understreger byens profil som en miljøvenlig metropol med cykelglade beboere. Et visionært eksempel på arkitekter, der forbinder byen og gør den stolt, lyder begrundelsen fra juryen, der består af femten forskellige repræsentanter fra design- og arkitekturbranchen. 

 

Giver god omtale i udlandet

Danish Design Awards afholdes hvert år og hylder netop projekter, designere og virksomheder, der gør en forskel for samfundet og hverdagslivet. 

De betingelser mener man i høj grad, at Cykelslagen opfylder. 

- Og så er den jo også et fantastisk symbol på København som cykelby. Faktisk har jeg fået fortalt, at da den blev lanceret gik den viralt med det samme. Den har fået en kæmpe opmærksomhed fra det store udland, siger programleder Christina Melander fra Dansk Design Center til TV 2 Lorry. 

Sparer både tid og benzin

I 2017 viste tal, at Cykelslangen giver Københavnerne en daglig tidsbesparelse på 380 timer. Samtidig sparer den hovedstadens trafik for 1.400 kilometer kørt bil per døgn, hvilket svarer til 87 tons CO2 årligt. 

I kroner og ører skaber Cykelslangen en nettonutidsværdi på 44 mio. kroner over 20 år, viser kommunens nyeste cykelregnskab.

- Vi kan allerede nu se, at der på flere af vores broer er meget tæt trafik i myldretiden, og når broerne over havnen samtidig er en god forretning for samfundet, giver det kun god mening at skabe endnu flere genveje for cykeltrafikken, sagde daværende teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (Enhedslisten) til TV 2 Lorry i oktober 2017. 

Cykelslangen ved Fisketorvet i København bliver igen hædret.
Cykelslangen ved Fisketorvet i København bliver igen hædret.
Foto: Dissing+Weitling Architecture

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

elbusser københavn frederiksberg

14 buslinjer omlægges til el i 2022 – heriblandt to travle ruter i København

Sne veje

Flere trafikuheld i aftes - pas på isglatte veje her til morgen

øresund helsingør helsingborg

Skåne vil bygge fire tunneler mellem Helsingør og Helsingborg

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere