Populær bagel-kæde får sur smiley og bøde for dårlig rengøring

Fødevarestyrelsen har givet en sur smiley og en bøde på 10.000 kroner til The Bagel Co. i Illum. Det er anden gang på få måneder, at bagelkæden har haft rod med rengøringen.

Det var et beskidt syn, der mødte Fødevarestyrelsens kontrollanter, da de den 23. april i år aflagde et uanmeldt kontrolbesøg hos The Bagel Co. i stormagasinet Illum i København.

Begge emhætter i køkkenet fremstod med meget tyk snavs og støv, og nedenunder blev der opbevaret og produceret fødevarer, fremgår det af kontrolrapporten.

I kontrolrapporten kan man desuden læse, at to køleskuffer i salgsområdet fremstod snavset og med fødevarer af ældre dato. Virksomheden kunne ikke oplyse, hvornår køleskufferne sidst var blevet rengjort.

Som konsekvens kvitterede Fødevarestyrelsen med en sur smiley og en bøde på 10.000 kroner til bagelbutikken.

quote Jeg vil ikke hævde, at der aldrig sker fejl. I The Bagel Co. er de eneste, der ikke laver fejl, de, der ikke laver noget

Birthe Thygesen, direktør i The Bagel Co

Tilbage i februar måned gjorde The Bagel Co. sig ligeledes uheldigt bemærket, da Fødevarestyrelsen fandt sorte og grønne plamager af skimmelsvamp på alt fra vægge og gulve til vindueskarme og døre i bagelkædens filial på Østerfælled Torv på Østerbro. Også det udløste en sur smiley og en bøde på 10.000 kroner.

Bageldirektør erkender fejl

Birthe Thygesen, direktør i The Bagel Co., skriver i en mail til TV 2 Lorry, at kædens medarbejdere primært består af unge mennesker, som løbende trænes og uddannes til at håndtere fødevarer.

Hun mener, at medarbejderne arbejder så hårdt og godt, som de overhovedet kan. Hun erkender dog, at der begås fejl.

"Jeg vil ikke hævde, at der aldrig sker fejl. I The Bagel Co. er de eneste, der ikke laver fejl, de, der ikke laver noget."

”Med hensyn til butikken i Illum har der ikke været tilstrækkelig rengjort på en emhætte, som vi ikke benytter. Den skal naturligvis være helt ren, når den befinder sig i lokalet, og det er helt vores fejl, at vi har overset dette. Den er naturligvis rengjort, og hele butikken er ligeledes blevet gennemgået,” skriver Birthe Thygesen.

Hun oplyser endvidere, at kædens skimmelsvampplagede bagelbutik på Østerbro blev lukket helt ned efter Fødevarestyrelsens seneste besøg.

"Det har vist sig at være omfattende, og butikken forventes at åbne den 10. maj," skriver Birthe Thygesen.

The Bagel Co. har i alt ti bagel-filialer rundt om i landet, hvoraf hovedparten ligger i Københavnsområdet.

Kæden har 21 år på bagen, da deres første bagelbutik åbnede i Gothersgade i indre København i 1997.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

20201129-145432-L-1920x1281we

Se listen: Her får borgere mest og mindst tilbage i skat

sommerhuse(4)

Første gang i et år: Flere sommerhuse til salg

Rekordsommerhus i Tisvildeleje.

Priseksplosion: Sommerhus og lejlighed sætter vilde salgsrekorder

sushi

Kakerlakker fundet hos kendt sushikæde – ejer raser over bøde

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere