Politisk opbakning til containerboliger i København

- Jeg synes, det er et skide godt alternativ. Sådan lyder meldingen fra Jan Johansen, MF, boligordfører for Socialdemokraterne til TV 2 Lorry.

Foto: TV 2 Lorry

I øjeblikket mangler 8.500 studerende akut en bolig i København, samtidig har kommunen mange tomme grunde, der bare venter på at blive bebygget.

- Her ville det være oplagt at bygge midlertidige containerboliger. Det er billigt, hurtigt og miljøvenligt. Det er bare ikke tilladt, siger Michael Plesner, Partner i virksomheden CPH Shelter, der har specialiseret sig i at bygge containerboliger.

Mange steder tillader lokalplanerne og planloven nemlig ikke midlertidige bryggeri.

- Lokalplanerne opererer simpelthen ikke med midlertidighed. Vi kan ikke planlægge for midlertidighed. Det er et ønske, vi har haft længe, at det kan ændres, men som det er nu, er det altså ikke en mulighed, fortæller Bertha Lysgaard, Enhedschef, Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Kommune til TV 2 Lorry.

En ændring af planloven har altså været et ønske længe og nu møder det landspolitisk medvind.

- Jeg synes, at det er rigtig positivt, hvis kommunerne kan få et redskab mere, så man kan tillade, at der bliver opført midlertidige boliger til de studerende, siger Søren Egge Rasmussen, MF, boligordfører for Enhedslisten til TV 2 Lorry.

Også Dansk Folkepartis bolig ordfører kan se fornuften i en mulig ændring.

- Man kan sige, at som situationen er i Danmark lige nu, så tror jeg, at vi bliver nødt til at arbejde mere med begrebet midlertidighed. Jeg er bestemt ikke afvisende over for en ændring, siger Merete Dea Larsen.

Det er blandt andet på de såkaldte perspektivgrund i København, at Michael Plesner fra CPH Shelter mener, det er oplagt at bygge studiebolig-containere. Og derfor er den politiske velvilje yderst postiv, mener han.

- Jeg synes det er rigtig spændende, ikke kun fordi vi kan løse problemet med alle de unge mennesker, der ikke har noget sted at bo. Men også fordi vi kan vise, at København kan være rammen for fremtidens bæredygtige byggeri , fordi vi kan skabe rigtig mange arbejdspladser og fordi vi kan vise verden en hel ny måde at lave fleksibel byggeri på, understreger Michael Plesner.

Idéen med ændringen af planloven er så god, at boligordføreren hos Enhedslisten er klar til at skride til handling.

- Jeg kan gå op på mit kontor nu og se på planloven og på, hvad der skal ændres, så kommunerne får et redskab mere. Så det vil jeg meget gerne se på nu, afslutter Søren Egge Rasmussen.

Hvis en ændring af planloven bliver en realitet, kan de første studie-container-boliger stå indflytningsklar to til tre måneder senere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik