Politikreds med opråb til borgere: "Husk på naboerne, når I fester!"

Hos Midt- og Vestsjællands Politikreds har i weekenden været særligt præget af højrøstede festmagere – som tilsyneladende har glemt naboerne. Nu kommer de med et opråb.

Weekendens fester har været krydret med blå blink i Midt- og Vestsjællands Politikreds – og det langt mere end vanligt.

Politiet er ganske enkelt blevet kimet ned af borgere, som, uafhængigt af hinanden og fra forskellige steder i kredsen, har kontaktet ordensmagten for at få festglade naboer til at skrue ned for lydstyrken både fredag og lørdag nat.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til TV 2 Lorry.

- Der har været en del tidspunkter både fredag og lørdag, hvor borgerne har ringet til politiet om for meget støj fra fester. Det har kommet fra både forsamlingshuse, sportshaller og private fester, hvor der er blevet spillet musik på et ’ikke tåleligt’ niveau, siger Camilla Schouw Broholm til TV 2 Lorry.

Hun er kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi og beskriver mængden af opkald om højlydte fester denne weekend som ”helt vild”.

De mange opkald netop denne weekend er der dog ingen forklaring på.

Opfordring til at tage en go’ snak

Derfor opfordrer politiet nu til, at feststemte borgere husker på at tage en god snak med naboerne, før de skruer op for anlægget til langt ud på natten.

- Vi opfordrer til, at man tager en snak med naboerne, når vi holder en stor fest. Snak om hvor længe festen er i gang, hvor mange der kommer og så videre, siger Camilla Schouw Broholm og tilføjer:

- Jeg tror, det handler om, at man skal være god til at have en dialog, før man stabler en fest på benene.

Når politiet alligevel ender med at blive tilkaldt, fungerer de som en slags mæglere, der taler med både anmelderen og festmageren.

Og så går det hele som regel, fortæller kommunikationsmedarbejderen:

- Når vi har haft talt med dem, som holdt fest, har de været meget forståelige over for, at det larmer. Så hvis man for eksempel fester indendørs, så husk at lukke vinduer og døre, så det ikke larmer så meget.

- Vi har ikke opløst nogle fester i denne her weekend – selvom der var rigtig mange, som ringede, siger Camilla Schouw Broholm til TV 2 Lorry.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi 112 politibil

Knivoverfald i Nordvest: Politiet efterlyser tre mænd

182875419_1391088584582504_6810450947341715862_n

Farvel til bilen - påvirket bilist kørte for 11. gang uden kørekort

20191011-134929-3-1920x1280we

Mand overdænget med slag og stukket med kniv i København

Genrebillede

Gymnasie ramt af kæmpetyveri: 120 designerstole forsvandt over weekenden

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere