Politikere vil finde midler til seksuelt misbrugte

Politikere fra både Konservative, Enhedslisten og Venstre vil komme Center for Seksuelt Misbrugte til undsætning.

Det er satsmidler, der efter planen skal bortfalde fra januar 2016, der har bragt de tre centre i København, Aarhus og Odense i krise. I Odense har centeret allerede varslet fyringer af personalet.

De Konservatives Mai Mercado, Enhedslistens Pernille Skipper, SF's Annette Vilhelmsen og Venstres Jane Heitmann giver udtryk for, at de vil have fundet en permanent finansiering til centrene.

- Det er fuldstændig uholdbart, og jeg tror ikke, at der er nogen, som kan forstille sig, at de centre skal lukkes. Derfor er det vigtigt, at der kommer en afklaring nu, siger Mai Mercado til DR Fyn.

Centrene, som ligger i Odense, Aarhus og København, har hidtil overlevet med hjælp af de såkaldte satspuljemidler fra Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale forhold.

Hos ministeriet afventer man en evalueringsrapport, inden den fremtidige finansiering skal diskuteres politisk i efteråret.

Men der er ingen tid at spilde, mener Enhedslistens socialordfører, Pernille Skipper:

- Det er et kæmpe problem, for det er centre, som gør noget rigtigt vigtigt, og det er noget, som kommer på den kommende socialministers bord med det samme. Det kan jeg godt love, siger hun.

I Odense er man, udover at varsle fyringer af personalet, også i gang med at opsige lejekontrakter af lokaler.

Det fynske center har lige nu 100 personer i behandling, mens 57 er på venteliste. Ventetiden er to år.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik