Politikere ophæver fredninger, så der kan bygges på Amager Fælled

Folketinget vedtager nyt lovforslag om at affrede tre grønne naturområder, så der kan bygges nye boliger, der skal finansiere metrobyggeriet.

Tirsdag blev vejen endegyldigt banet for, at der kan bygges boliger på en række grønne naturområder i København, som kan finansiere metrobyggeriet.

Et politisk flertal i Folketinget vedtog et nyt lovforslag om at affrede tre områder. 

- Det gør vi fordi, vi gerne vil være med til at sikre dels et hensyn til naturen og dels et hensyn til, at Københavns Kommune har et stort ønske om at kunne byudvikle både i forhold til bolig og erhverv og samtidig have en sammenhængende infrastruktur, siger Birgitte Klintskov Jerkel, transportordfører for De Konservative, til TV 2 Lorry.

Transportudvalget på Christiansborg har i dag affredet 3  områder på Amager Fælled, så der kan bygges i stedet for på den omstridte

De tre arealer der nu skal bygges boliger på er campingpladsen ved Amager Fælled, Stejlepladsen ved Fiskerihavnen på Sydhavnstippen og Selinevej.

Lovforslaget skal dog samtidig sikre, at der ikke må blive bygget boliger på det omdiskuterede område ved Ørestad Fælled Kvarter - også kaldet Strandengen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

De tre arealer der nu skal bygges boliger på er campingpladsen ved Amager Fælled, Stejlepladsen ved Fiskerihavnen på Sydhavnstippen og Selinevej.
De tre arealer der nu skal bygges boliger på er campingpladsen ved Amager Fælled, Stejlepladsen ved Fiskerihavnen på Sydhavnstippen og Selinevej.
Foto: Grafik: TV 2 Lorry

"Sørgerligt" og "uhørt"

Hos Danmarks Naturfredningsforening har man længe forsøgt at kæmpe imod affredningen. Skuffelsen er derfor stor hos Knud Erik Hansen, der er næstformand for Danmark Naturfredningsforening i København.

- Det er sørgeligt. Vi vil gerne have bevaret natur, og vi vil gerne bevare fredninger. Vi synes, det er uhørt, at man ophæver fredninger ved lov for at skaffe penge til et kommunalt selskab. Vi har jo fredninger for, at de skal beskytte os mod økonomiske interesser, og for at de skal vare for evigt, siger han til TV 2 Lorry.

Loven blev vedtaget af et stort flertal, hvor kun Alternativet og Enhedslisten stemte imod.  

- Jeg synes ikke, det er fair at finansiere metrobyggeri ved at fjerne vigtig natur omkring København og skade den natur, man faktisk gerne vil bevare, siger Enhedslistens miljøordfører Øjvind Vilsholm til TV 2 Lorry.

Selvom loven nu er vedtaget, har kritikerne af mere byggeri på Amager Fælled dog endnu ikke mistet håbet.

- Vi fortsætter til der ikke er flere chancer, siger Knud Erik Hansen.

Loven træder i kraft den første april, hvilket vil sige om bare 12 dage.

Nedenfor kan du se et indslag om dagens afstemning i Folketingsssalen, hvor et politisk flertal stemte for at affrede tre grønne naturområder.

Et flertal på Christiansborg har i dag affredet tre områder, så der kan bygges nye boliger, der kan finansiere metrobyggeriet.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Miljø

AMDR_Dampvarme_FP

Slut med skoldhed damp i københavnske varmerør

gasflasker

Livsfarligt affald: Skraldemand nær ramt af gaseksplosion

Teknik-og Miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen, synes det er en god ide, at begrænse antallet udeserveringer.

Borgmester ser bilfrie søndage som vejen til en bedre hovedstad

furesoe.jpg

Mere natur og stillezoner i byrummet? Kommune beder borgerne om hjælp

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere