Politikere dropper karakterfri skoler i København

SF i København har foreslået, at folkeskoler skal kunne forsøge sig med at undlade at give karakterer, men det blev onsdag nedstemt. I stedet har politikere vedtaget fem anbefalinger.

Der kommer ikke til at være karakterfri folkeskoler i København lige foreløbig.

Et flertal i Københavns Børne- og Ungdomsudvalg har onsdag stemt nej til SF's forslag om at søge om dispensation hos Undervisningsministeriet, så nogle skoler helt kan undgå at bruge karakterer i en forsøgsperiode.

Det sker, selvom et flertal i Københavns Borgerrepræsentation tidligere har givet udtryk for, at de var positive overfor forslaget.

I stedet har politikerne i Børne- og Ungdomsudvalget vedtaget fem anbefalinger, der også skal forbedre trivslen i folkeskolerne. Alle københavnske skoler opfordres blandt andet til at skrue ned for brugen af karakterer.

Politikernes fem anbefalinger til de københavnske folkeskoler:

Anbefalingerne er blevet vedtaget på baggrund af et ændringsforslag fra børne- og ungdomsborgmesteren.

- Jeg er selvfølgelig rigtig glad for, at der har været bred opbakning til anbefalingerne. Det har fra første færd været min intention at gøre noget ved trivslen i de københavnske folkeskoler, for jeg er sikker på, at det også hænger sammen med elevernes indlæring, lyder det fra børne- og ungdomsborgmesteren, Jesper Christensen (S).

- Jeg havde gerne set, at det var mere ambitiøst. Jeg ville gerne have, at vi måske havde 10 skoler, der ville gå forest og finde nogle bedre evalueringsformer, siger udvalgsmedlem Klaus Mygind (SF) og fortsætter:

- Jeg er dog glad for, at vi nu får sendt et signal om, at karakterer kan mindske trivslen, og vi får anbefalet lærerne, at de skal prøve at give evalueringer på en anden måde.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

def_thumb,50_percent

playCorona-undervisning endt i succes: Nu opretter gymnasium online-klasse

online SFO i Solrød

playTrods nedlukning kan børn i Solrød komme i SFO: Mødes via onlineplatform

Pernille Rosenkrantz-Theil

Regeringen udvider nødpasning for de yngste elever

Katrinedals Skole i København

Opråb fra skolelærer i København: Udskyd skolestart til 11. januar

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere