Politiker: Morten Kabell manipulerer med tal

Trafikkrigen i København fortsætter. Som vi fortalte igår, har teknik- og miljøborgmester Morten Kabell, i et debat-indlæg i Berlingske, svaret på en kritik af sin trafikpolitik. Men debatindlægget fra Kabell er fyldt med fejl - og det er manipulerende, mener en venstrepolitiker.

Foto: TV 2 Lorry

OPDATERET 2. september kl. 14:07

Trafikkrigen i København raser på rådhuset.

- Morten Kabell er en dygtig retoriker, der formår at gradbøje tal, så de er til egen fordel, så klar er udmeldingen fra medlem af Borgerrepræsentationen, Michael Gatten, Venstre.

I et debatindlæg om trafik i København i Berlingske mandag skriver Morten Kabell blandt andet:

- Og på det punkt er jeg faktisk sikker på, at jeg er på linje med københavnerne; ikke mindst med de næsten 80 pct. af de københavnske husstande, der ikke har en bil. Dem skal der nemlig især være plads til i byen.

Problemet er bare, at borgmesterens tal er forkert.

For et internt notet i Teknik- og Miljøforvaltningen, så havde 21,9 % af alle Københavnere en bil i 2014. Og da der bor mere end en person i en husstand, ja så er det altså ikke korrekt at sige, at 80 procent af husstandene ikke har en bil. Der er med andre ord langt flere husstande, der har bil, end det borgmesteren hævder.

Den talfejl vækker bekymring hos Venstre.

- Han skal i den position, han sidder i, være ekstra omhyggelig med ikke at manipulere med tal og ikke opruste til krig, da han både skal være borgmester for cyklister og billister, siger Michael Gatten til TV 2 Lorry.

Fra borgmesterkontoret lyder det, at man godt kan se, at det er fejl.

Morten Kabell har dog ikke lyst til at stille op til interview om hans debat indlæg - under henvisning til budgetforhandlingerne.

Vi har mere i den sag i vores udsendelse i aften kl. 19:30, hvor vi også taler med en trafikforsker.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik