Politiker kaldt for klam luder: Nu vælter det ind med støtte

Det strømmer ind med opbakning til folketingspolitiker Mette Abildgaard, efter at hun fredag fik et ubehageligt opkald fra en fremmed mand.

Hvad der skulle have været starten på en hyggelig og fredsommelig weekend, ændrede sig til en ubehagelig oplevelse, da De Konservatives gruppeformand og politiske ordfører på Christiansborg, Mette Abildgaard, fredag aften fik et uventet opkald fra en fremmed mand. 

Manden kaldte Abildgaard for en klam luder og spurgte hende, hvad hun kostede i timen.

Abildgaard valgte lørdag at dele oplevelsen på Facebook og Twitter, og siden da er det strømmet ind med sympati fra og nær fjern, skriver Ekstra Bladet.

"Langt over grænsen"

Politikere fra alle sider af spekret bakker Abildgaard op i, at man som folkevalgt ikke skal finde sig i den slags chikane.

Blandt andre Socialdemokratiets ældreordfører, Astrid Krag skriver, at det er "langt over grænsen". Også hun har oplevet at blive chikaneret og har derfor valgt at tage konsekvensen og blive mindre tilgængelig:

Mette Abildgaard, der er valgt ind i Nordsjællands Storkreds, er rørt over opbakningen.

- Det har været enormt rørende med alle dem, der har skrevet og ringet. Folk har opdaget, at mit nummer ligger offentligt tilgængeligt, og hvor ham Peter Petersen valgte at bruge det til at ringe op og kalde mig en luder, så har mange andre ringet og sagt, at jeg gør det godt og ikke skal lade mig gå på af det, siger hun til Ekstra Bladet.

Hun fortæller, at hun stadig får lidt ondt i maven, hver gang til telefonen ringer, fordi hun ikke kan undgå at tænke, at det kan være den samme mand igen i den anden ende af røret.

Behov for debat

Abildgaard erkender, at manden dermed er lykkedes med at skabe en eller anden form for frygt. Af samme årsag mener hun, at der er behov for en debat om chikane.

- Det er der helt sikkert, og det var egentlig også det, jeg ønskede at opnå. Jeg kan jo også se i kommentarsporene på de medier, der har skrevet om min oplevelse, at nogle kan finde på at skrive, at med den løn politikere får i Danmark, så må de leve med det. Og så kan man ikke lade være med at tænke. at der måske er et større normskred herhjemme, end man lige har været opmærksom på, siger hun til Ekstra Bladet.   

Efter nøje overvejelser har Mette Abildgaard valgt ikke at slette sit telefonnummer på nettet.

Nendenfor kan du se eksempler på nogle af de mange kommentarer, der støtter Mette Abildgaard:

Enhedslisten Per Clausen giver sin fulde støtte:

Også DR's politiske analytiker Jens Ringbjerg mener, det er "helt urimeligt", at politikere skal finde sig i den slags chikane:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Ulovlig hegn ved havn

playTrodser regler og indhegner havnefront: "Det er at pisse på fællesskabet," raser politiker

Lauritz Lindboe Wind overfald blurred

playS vil give voldsdømte karantæne fra barer om natten

amdisenogbjørstorp

"Et forsøg på snyd" før drama-valg i S: Samme kreditkort oprettede 33 medlemskaber

20160309-162009-3-1920x1281we

Gentoftes stemmesluger tjekker ud - nu kaster de andre sig over byttet

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere