Politiker: Beboere skal kompenseres ved koncerter i Arenaen

Trods en høj parkeringspris er beboerne i Ørestad langt fra sikre på at få en P-plads nær eget hjem, når der er arrangement i Royal Arena.

Foto: Nils Meilvang - Scanpix

Den fantastiske multiarena Royal Arena åbner med et brag, når rockbandet Metallica giver ikke bare én, to eller tre udsolgte koncerter - men hele fire af slagsen. 

 Beboere tager ikke bilen på arbejde i disse dage, fordi de er bange for ikke at kunne komme hjem

Jens-Kristian Lütken, Venstre

Der er lagt op til både headbanging og håndfagter, men områdets beboere har ikke nødvendigvis armene over hovedet. 

I Ørestad frygter man, at arrangementerne kommer til at skabe trafikale problemer og parkeringskaos, så beboerne ikke kan finde plads til bilen. 

De betaler ellers en årlig parkeringslicens på 11.448 kroner, og det er op til 14 gange mere end i resten af hovedstaden. 

Læs også Royal Arena vækker vrede hos naboer: "De sælger samme p-plads to gange"

Derfor må det også være fair, hvis beboere bliver kompenseret på de dage, hvor de ikke kan finde en plads nær hjemmet, mener Jens-Kristian Lütken (Venstre), der er medlem af Kultur- og fritidsforvaltningen i Københavns Kommune. 

- Det er ikke rimeligt, at beboerne i Ørestad skal betale for en parkeringsplads uden at have en vis sikkerhed for at de kan finde et sted at parkere bilen, skriver han i en pressemeddelelse. 

Han har stillet to spørgsmål specifikt til overborgmester Frank Jensen (Soc. Dem.) og teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (Enhedslisten), for at høre, hvad de vil gøre for at ungå trafikproblemer, og om en kompensation kan komme på tale. 

- Altså nogle beboere tager ikke bilen på arbejde i disse dage, fordi de er bange for ikke at kunne komme hjem igen. Det er ikke godt nok. Man bør kunne give et rimeligt nedslag i prisen på sådanne dage,  siger Jens-Kristian Lütken til TV 2 Lorry.

Hvordan skal det fungere konkret?
- By & Havn kan jo se, hvem der parkerer i området. De tjener ekstra, når der kommer bilister udefra. Så får de både penge fra parkeringslicensen og de ekstra. Så de kan jo hurtigt se, om der er unormal aktivitet. Jeg er overbevist om, at man kan finde en model. Det kunne for eksempel være, at man giver et nedslag, der svarer til en dags parkering, når Arenaen er udsolgt. Jeg tror, det giver sig selv. 

Læs også Exit light: Rocklegenderne fra Metallica åbner Royal Arena

Ved By & Havn, der har ansvaret for området, oplyser man, at kommunen vil følge presset nøje under Metallica-koncerterne, og bagefter tage bestik af situationen. 

- Vi mener, det er realistisk, at der er plads til alle. Men vi vil selvfølgelig følge udviklingen rigtig tæt, siger økonomidirektør Carsten Boll til TV 2 Lorry. 

Men er det rimeligt, at man ikke kan få en plads, når man betaler 1000 kroner om måneden til parkering og så oven i købet ikke må holde alle steder?

- Man får måske ikke lige den plads, man er vant til. Det man skal huske på, er at Ørestad er en bydel i rivende udvikling, hvor P-pladserne skal etableres i takt med at byen udvikler sig, siger økonomidirektøren og fortsætter:

- Vi forsøger at lave det, vi kalder dobbeltudnyttelse ved at blande byer og erhverv, således at P-pladser ikke står tomme. Så når den ene gruppe ikke bruger dem, er den anden gruppe til stede.

01:45

Få gode trafikråd inden du bevæger dig ud i området

Luk video

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?