Politiker: Beboere skal kompenseres ved koncerter i Arenaen

Trods en høj parkeringspris er beboerne i Ørestad langt fra sikre på at få en P-plads nær eget hjem, når der er arrangement i Royal Arena.

Den fantastiske multiarena Royal Arena åbner med et brag, når rockbandet Metallica giver ikke bare én, to eller tre udsolgte koncerter - men hele fire af slagsen. 

quote  Beboere tager ikke bilen på arbejde i disse dage, fordi de er bange for ikke at kunne komme hjem

Jens-Kristian Lütken, Venstre

Der er lagt op til både headbanging og håndfagter, men områdets beboere har ikke nødvendigvis armene over hovedet. 

I Ørestad frygter man, at arrangementerne kommer til at skabe trafikale problemer og parkeringskaos, så beboerne ikke kan finde plads til bilen. 

De betaler ellers en årlig parkeringslicens på 11.448 kroner, og det er op til 14 gange mere end i resten af hovedstaden. 

Derfor må det også være fair, hvis beboere bliver kompenseret på de dage, hvor de ikke kan finde en plads nær hjemmet, mener Jens-Kristian Lütken (Venstre), der er medlem af Kultur- og fritidsforvaltningen i Københavns Kommune. 

- Det er ikke rimeligt, at beboerne i Ørestad skal betale for en parkeringsplads uden at have en vis sikkerhed for at de kan finde et sted at parkere bilen, skriver han i en pressemeddelelse. 

Han har stillet to spørgsmål specifikt til overborgmester Frank Jensen (Soc. Dem.) og teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (Enhedslisten), for at høre, hvad de vil gøre for at ungå trafikproblemer, og om en kompensation kan komme på tale. 

- Altså nogle beboere tager ikke bilen på arbejde i disse dage, fordi de er bange for ikke at kunne komme hjem igen. Det er ikke godt nok. Man bør kunne give et rimeligt nedslag i prisen på sådanne dage,  siger Jens-Kristian Lütken til TV 2 Lorry.

Hvordan skal det fungere konkret?
- By & Havn kan jo se, hvem der parkerer i området. De tjener ekstra, når der kommer bilister udefra. Så får de både penge fra parkeringslicensen og de ekstra. Så de kan jo hurtigt se, om der er unormal aktivitet. Jeg er overbevist om, at man kan finde en model. Det kunne for eksempel være, at man giver et nedslag, der svarer til en dags parkering, når Arenaen er udsolgt. Jeg tror, det giver sig selv. 

Ved By & Havn, der har ansvaret for området, oplyser man, at kommunen vil følge presset nøje under Metallica-koncerterne, og bagefter tage bestik af situationen. 

- Vi mener, det er realistisk, at der er plads til alle. Men vi vil selvfølgelig følge udviklingen rigtig tæt, siger økonomidirektør Carsten Boll til TV 2 Lorry. 

Men er det rimeligt, at man ikke kan få en plads, når man betaler 1000 kroner om måneden til parkering og så oven i købet ikke må holde alle steder?

- Man får måske ikke lige den plads, man er vant til. Det man skal huske på, er at Ørestad er en bydel i rivende udvikling, hvor P-pladserne skal etableres i takt med at byen udvikler sig, siger økonomidirektøren og fortsætter:

- Vi forsøger at lave det, vi kalder dobbeltudnyttelse ved at blande byer og erhverv, således at P-pladser ikke står tomme. Så når den ene gruppe ikke bruger dem, er den anden gruppe til stede.

Få gode trafikråd inden du bevæger dig ud i området

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

Roskilde Festival Foto Maria Albrechtsen MortensenRitzau Scanpix

Kulturminister foreslår tilpasset støtteordning til festivaler

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere