Politiforening: Færre våbenfund skyldes mangel på efterforskere

Det er mangel på efterforskere, der gør, at politiet beslaglægger langt færre våben i rocker- og bandemiljøet.

Sådan lyder det fra Københavns Politiforening, skriver dr.dk.

quote Kollegerne forstår det nok ikke helt rigtigt, for de mener nok, at bandekriminalitet er vigtigere end økonomiske sager. 

Annette Nielsen, Københavns Politiforening

- Jeg er ikke overrasket. På grund af ressourcemangel i Københavns Politi og i hele landet har man prioriteret ressourcerne andre steder hen. I øjeblikket har man prioriteret dem hen for at klare de økonomiske sager, som lå i hobetal og ventede. Der er færre kræfter til at prioritere bandemiljøet, siger Annette Nielsen, næstformand for Københavns Politiforening, til dr.dk.

Det er en gennemgang af Rigspolitiets seneste otte års banderapporter, der viser, at politiet beslaglægger markant færre våben relateret til rocker- og bandemiljøet. I 2016 beslaglagde politiet 54 skydevåben, og der blev skudt 54 gange i det offentlige rum.

Hvis man sammenholder antallet af skudepisoder og antallet af beslaglagte våben er 2016-tallet for beslaglagte våben markant lavere end tidligere år.

Mens Rigspolitiet mener, at det skyldes, at rockerne og bandemedlemmerne er blevet bedre til at gemme deres våben, retter Københavns Politiforening altså en kritikken mod politiets bemandning.

- Når man har mindre fokus på området, er det klart, at det vil give nogle mindre resultater. Men jeg skal så også sige, at vores egen ledelse har været nødt til at prioritere, når man har fået stillet en opgave om at prioritere de økonomiske sager, siger Annette Nielsen.

Hun siger samtidig, at der blandt de københavnske politibetjente er en vis frustration.

- Kollegerne forstår det nok ikke helt rigtigt, for de mener nok, at bandekriminalitet er vigtigere end økonomiske sager. Men det er der nogle andre, der må prioritere, siger Annette Nielsen.

Lørdag lancerer VLAK-regeringen med justitsminister Søren Pape Poulsen (K) i spidsen en ny rocker- og bandepakke, som blandt andet indeholder strafskærpelser for at besidde skydevåben og også for at skyde i offentligt rum.

Hos Rigspolitiet henviser chef for det nationale efterforskningscenter, NEC, Michael Kjeldgaard til Københavns Politi, når det kommer til kritikken fra Københavns Politiforening.

- Jeg håber, at de danske betjente forstår, at det er en samlet indsats, vi laver for dansk politi. Men der findes i dag en ret kraftig indsats på rocker- og bandeområdet og det kan man også se, når vi har et ret konstant antal rockere- og bandemedlemmer siddende i fængsel, siger politiinspektør Michael Kjeldgaard, til dr.dk.

Rigspolitiet anslår, at det lige nu er omkring 1400 rockere- og bandemedlemmer i Danmark. Omkring 300 sidder lige nu fængslet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi undersøger skyderi i ishøj

Politi undersøger muligt skyderi ved haveforening

Politi retten i glostrup 112

29-årig dømt for vandvidskørsel: Spøgelsesbilist flygtede fra politiet på motorvej

20190510-105520-7-1920x1277we

Tre teenagepiger anholdt for mislykket gaderøveri i Indre By

skat2

To mænd fandt nedgravet 'sølvskat' i skov ved Roskilde: Politiet efterlyser ejeren

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere