Politifolk sigtet for tyveri af kostbare lamper

To politifolk fra Københavns Politi er sigtet for at have stjålet kostbare bordlamper fra et depot.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed, DUP, har rejst sigtelser for tyveri mod to betjente fra Københavns Politi, skriver Politiken Søndag.

- Jeg kan bekræfte, at vi har efterforsket en sag om tyveri af nogle dyre designerlamper fra Rigspolitiet, og at der er rejst sigtelse mod to politifolk, siger lederen af DUP, Kirsten Dyrman til Politiken Søndag.

Der er tale om et antal kostbare nyklassicistiske bordlamper designet af arkitekten Aage Rafn specielt til Politigården i København. Samt et antal lysekroner af ukendt oprindelse skabt til adressen Polititorvet 14, som huser Rigspolitiet.

Lamper til over 25.000 kroner

DUP's efterforskning viser, at flere af lamperne er solgt videre på nettet til en pris på mellem 25.000 og 50.000 kroner.

- Efterforskningen er næsten færdig og vil snart blive overdraget til statsadvokaten«, siger Kirsten Dyrman Politiken Søndag.

Politiklagemyndigheden har ikke et endeligt overblik over, hvor mange lamper det drejer sig om.

Lysekronerne blev fjernet fra et depot, hvor de lå pakket ned. Ifølge Politikens oplysninger blev nogle af lamperne fundet under en ransagning på de pågældende betjentes adresser. Andre blev sporet via auktionshjemmesider.

På nettet findes et antal Aage Rafn-bordlamper, som blev solgt fra 2013 til 2015 for mellem 40.000 og 65.000 kroner, men det kan ikke fastslås, hvorvidt de pågældende lamper er omfattet af sagen.

De to betjente, en ledende politiembedsmand og en efterforsker ved Københavns Politi, er ifølge Politikens oplysninger suspenderet fra tjeneste.

Advokat Torben Koch repræsenterer den ene af de tiltalte, den ledende embedsmand.

- Jeg kan kun sige, at en sigtelse fra DUP ikke er ensbetydende med, at de også bliver tiltalt af Statsadvokaten. Min klient nægter sig skyldig i den rejste sigtelse. Også hvis Statsadvokaten skulle beslutte sig for en tiltale, siger han til Politiken.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Hærværk overvågningsbilleder Kagefryd Helsingør 112 politi

Politi efterlyser gerningsmand bag politisk motiveret hærværk mod kagebutik

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere