Politiet varsler: Stor terrorøvelse i gaderne

Onsdag er der stor sandsynlighed for, at beboere i København vil høre pistolskud og se meget politi i gaderne. Købehavns Politi skal teste hovedstadens terrorberedskab i storstilet øvelse.

Der er ingen grund til bekymring, hvis man hører pistolskud og ser politi i stort antal på gaderne i København onsdag. Købehavns Politi skal teste hovedstadens terrorberedskab i en stor øvelse.

"Vi afholder øvelsen for at afklare, om Københavns Politi er gearet til at modtage og reagere hensigtsmæssigt og fornuftigt på en terrorhændelse. Det gælder både på det taktiske og det operationelle niveau," siger vicepolitikommissær Henrik Blandebjerg fra Københavns Politi.

Det er Københavns Politi og Rigspolitiet, der står bag øvelsen her ni måneder efter, at København blev ramt af et terrorangreb, der kostede to personer livet.

En 143 sider lang evaluering af forløbet viste efterfølgende, at politiet ikke var forberedt på et terrorangreb som det, der fandt sted, og at betjentenes færdigheder og udstyr var for ringe.

Onsdagens øvelse er ikke iværksat på baggrund af kritikken, men evalueringen er tænkt ind i øvelsen, siger politiet.

Politiet vil ikke på forhånd afsløre, hvor øvelsen kommer til at foregå, det er dog tidligere nævnt, at Københavns Universitet vil blive berørt, og det vil Henrik Blandebjerg da heller ikke afvise.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere