Politiet svarer rigmand igen: Vi arbejder altid med liv før værdi

Rigmanden Lars Seier Christensen er utilfreds med politiets indsats mod tricktyvene, men politiet har styr på prioriteringerne, lyder det.

Lars Seier Christensen langer ud efter politiet, der nu svarer igen. Foto: Lorry

Efter at erhvervsmanden Lars Seier Christensen blev udsat for et tricktyveri og frarøvet et ur til 340.000 midt i København, har rigmanden valgt at lange ud efter politiets indsats og kaldt det ”uforståeligt, at man ikke gør mere ved det” og ”at en spejderklasse kunne klare problemerne på en weekend”.

Nu svarer politiet så igen på kritikken.

- Vi arbejder altid med liv før værdi. Det er møghamrende irriterende at få stjålet dyre ting, men så længe der bliver skudt i gaderne, og der er forhøjet terrorberedskab, så er det selvfølgelig den rækkefølge, man tager tingene i, siger Henrik Møller Jakobsen, vicepolitiinspektør hos Københavns Politi.

Læs også Rigmand langer ud efter politiet: Få stoppet tyvene!

Vicepolitiinspektøren oplyser, at der rent faktisk er blevet sat ekstra kræfter ind på at dæmme op for de mange tricktyverier, som der er kommet en del anmeldelser om i den seneste tid.

- Hver uge sætter vi os sammen, hvor vi ser på, hvad vi skal holde fokus på den kommende uge. Der har tricktyverier været et fokusområde, og der er også særlige grupper, som arbejder på at fange tricktyve, og vi fik da også fanget nogen i sidste uge, siger han.

Lars Seier Christensen fik stjålet det dyrebar ur på Kongens Nytorv, og han satte selv efter tyvene, da han opdagede, var der var sket.

Læs også Politiet advarer mod 'dansetyve': Sådan undgår du at falde i fælden

Den tidligere Saxo Bank-direktør advarer i det hele taget mod tricktyverier i området omkring Hotel D'Angleterre, hvor han sad kort før tyveriet, hvor også den nærliggende Café Victor skulle være et udsat sted.

Og politiet bekræfter, at det er et udsat område.

- Det sker typisk, hvor der er mange mennesker til stede, og helt geografisk så er det Hovedbanegården, på Nørreport Station og ved området omkring Kongens Nytorv, siger Henrik Møller Jakobsen.

Lars Seier Christensen har på sin facebook-side udlovet en dusør på 25.000 kroner for uret. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik