Politiet strammer grebet: Udstyr konfiskeres ved lokalderby

Forskellige typer af udstyr til flag, der kan anvendes som slagvåben, vil være forbudt ved søndagens derby.

Da topholdene Brøndby og FCK tørnede sammen i Alka Superligaen den 4. august, blev 24 betjente skadet i sammenstød mellem politiet og en gruppe FCK-tilhængere.

Derfor er sikkerheden skærpet yderligere ved søndagens derby.

Det siger Peter Dahl, der er ledende politiinspektør for Københavns Politi.

- Generelt har stemningen mellem FCK og Brøndby bare været i en nedadgående spiral med flere og flere uroligheder. Det gør også, at vi fra politiets side strammer det yderligere, siger han til Ritzau. 

Forud for kampen har Københavns Politi varslet et påbud omkring begrænset brug af udstyr til flag og tifoer. Det trejer sig om rundstokke, plasticrør, teleskopstænger og lignende genstande, der kan bruges som slagvåben.

Desuden spilles kampen allerede klokken 12 søndag, så alt foregår i dagslys.

- En afvikling af en Brøndby-FCK-kamp er en af de enkeltstående operationer, hvor vi bruger flest ressourcer i løbet af et år, fortsætter han.

Det præcise antal af betjente ønsker Peter Dahl ikke at oplyse. 

Men han kan fortælle, at det ligger nogenlunde på det samme niveau som tidligere kampe, og at "det er et meget højt antal”. 

Samarbejde skal nedbringe voldsomme situationer

Brøndbys administrerende direktør, Jesper Jørgensen, fortæller, at de har sat gang i en række konkrete tiltag i forhold til deres fans.

- Der er blevet arbejdet med, hvordan vores fans kommer til stadion, hvordan de bliver taget imod, og indretningen af selve tribunen, siger Jesper Jørgensen til Ritzau.

Han fortæller, at ”der har været en mere intens dialog end tidligere” med blandt andet fangrupperinger.

Derudover er der taget hul på en længre møderække mellem FCK, Brøndby, Divisionsforeningen, Københavns Politi og Vestegnens Politi. 

Alligevel mener Jesper Jørgensen ikke, at man kan gardere sig helt mod ballademagere.

- Der kan altid ske noget, som man ikke kunne have planlagt imod. Selvfølgelig kan der altid være nogen, som vil ødelægge det, siger han.

Jesper Jørgensen understreger derudover, at det typisk er hjemmeholdet, der står for det meste af arbejdet med sikkerheden.

FCK’s pressechef, Jes Mortensen, ønsker ikke at fortælle om specifikke tiltag.

- Vi forbereder os altid grundigt og intensivt sikkerhedsmæssigt, siger han.

Derudover er FCK ”altid i åben og konstant dialog med alle”, forklarer han.