Politiet opruster mod organiseret kriminalitet

To nye efterforskningensenheder skal føre an i politiets kamp mod den organiserede kriminalitet

Den ene kommer til at ligge i Aarhus - den anden i Karlslunde i Greve - hvor den skal høre under Københavns politi. To nye efterforskningsenheder bliver politiets våben i kamp mod den organiserede kriminalitet, og de åbner 10. og 11. januar.Særlig Efterforskning Øst hedder den enhed, der placeres under Københavns politi,  og som fysisk skal holde til i Karlslunde

-Enhederne bliver i stand til at sætte slagkraftigt og målrettet ind dels ved selvstændige efterforskninger, dels gennem et tæt samarbejde med de øvrige politikredse, centrale afdelinger og vore udenlandske samarbejdspartnere, siger politiinspektør Flemming Madsen, Særlig Efterforskning Øst. 

De to enheder kommer hver især til at beskæftige et stort antal efterforskere, analytikere, specialister og anklagere, der alle er dedikeret til at efterforske og retsforfølge tung, organiseret kriminalitet. Det vil for seksempel sige kriminalitet, der udspringer af rockergrupperinger og af bandemiljøet.

-Enhederne kommer til at efterforske det svære – nemlig den kriminalitet, som organiserede kriminelle styrer, men hvor almindelige borgerne er ofre. Der skal en særlig slagkraft og ekspertise til at sætte hårdt ind, stoppe og retsforfølge kriminelle grupper og deres bagmænd, og det får vi med de særlige efterforskningsenheder, siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg. 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Hærværk overvågningsbilleder Kagefryd Helsingør 112 politi

Politi efterlyser gerningsmand bag politisk motiveret hærværk mod kagebutik

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere