Politiet kræver terrorsikring af Copenhagen Marathon

Før søndagens maraton i København og på Frederiksberg har politiet krævet, at der opsættes betonafspærringer flere steder på ruten.

Foto: Sparta

Når de omkring 10.500 løbere søndag formiddag tager hul på 42,195 kilometer gennem Islands Brygge, Christianshavn, Indre By, Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg og Vesterbro, vil der være ekstra fokus på sikkerheden.

Københavns Politis risikovurdering af Copenhagen Maraton har betydet, at der opsættes betonafspærringer flere steder langs ruten ligesom dem, der er på blandt andet Strøget. Det skriver DR.

- Vi planlægger det i tæt samarbejde med politiet, som fortæller, hvordan vi skal forholde os. Og vi er blevet bedt om at sætte betonafspærringer op, siger Dorte Vibjerg, der er direktør for Sparta, der står bag Copenhagen Maraton.

Læs også Maraton og trafik: Husk at fjerne bilen allerede i dag

Mange afspærrede gader søndag

Hun ønsker ikke at oplyse hvor på ruten, afspærringerne er placeret og hvor mange, der er tale om. Hun lover dog, at løberne ikke vil blive besværet af dem.

Hele løbets rute er fra klokken 7 til 16 spærret af, hvilket betyder, at flere buslinjer er omlagt søndag. Kun to steder – ved Nørre Farimagsgade og Sølvgade – er der sluser, hvor biler har mulighed for at passere. 

Læs også Copenhagen Marathon: Sådan bliver løbevejret på søndag

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik