Politiet kimet ned efter eksplosion ved Skattestyrelsen

Mange vidner har allerede henvendt sig til politiet efter eksplosionen ved Skattestyrelsen i Nordhavn tirsdag aften. Men politiet efterlyser endnu flere.

Politiets telefoner har været rødglødende, siden eksplosionen ved Skattestyrelsen i Nordhavn i København tirsdag aften.

Flere end 110 har henvendt sig til politiet i sagen.

quote Det er virkelig overvældende, hvor mange borgere, der har taget kontakt til os.

Jørgen Bergen Skov, chefpolitiinspektør, Københavns Politi

Onsdag efterlyste Københavns Politi borgere, der befandt i området ved Nordhavn Station mellem 21.15 og 22.45, og det er der åbenbart mange, der gjorde.

Den mobile politistation var hele onsdagen ved Nordhavn Station, hvor en række borgere også kom og fortalte om deres iagttagelser i forbindelse med eksplosionen. 
 
Den mobile politistation vil også torsdag være tilstede ved Nordhavn Station mellem 10.00 og 14.00.

- Det er virkelig overvældende, hvor mange borgere, der har taget kontakt til os. Det er en stor hjælp for efterforskningsgruppen, som blandt andet bruger vidnefortællingerne til at kortlægge interessante personers bevægelser i området i tiden op til og efter eksplosionen. Derfor opfordrer vi stadig alle, der endnu ikke har talt med os, som har befundet sig i området i den omtalte tidsperiode, til at tage kontakt til os på 1-1-4, siger chefpolitiinspektør  Jørgen Bergen Skov.

Politiet har endnu ikke meldt ud, hvem man mener, der står bag eksplosionen.

Endnu ingen anholdte

Politiet har endnu ikke anholdt nogle i sagen, og man har heller ikke oplyst, hvad motivet bag eksplosionen kunne være.

- Vi har en omfattende efterforskning i gang, og vi ved at sagen har stor bevågenhed, og at der er et stort ønske om nyt omkring fremskridt i den. På nuværende tidspunkt kan vi desværre ikke fortælle flere detaljer om den – netop af hensyn til efterforskningen, siger Jørgen Bergen Skov.

Statsminister, Mette Frederiksen, afholdte onsdag pressemøde, hvor hun sagde, at sikkerheden omkring Skattemyndighederne ville blive skærpet.

- Under alle omstændigheder er det her et angreb på vores tryghed, sagde hun.

Her ses et videoklip fra