Politiet kæmper med gigantisk overarbejdspukkel

Politiets overarbejdspukkel er næsten fordoblet på et år. Det sker trods trecifret milliontilskud til politiet fra Folketinget.

Næsten 100.000 timer. Så meget stod der i slutningen af februar på Københavns Politis overarbejdskonto. Det er 62.197 timer mere end i januar 2015.

Det viser tal fra Rigspolitiet, som TV 2 har fået aktindsigt i.

Tallene vidner om en gigantisk overarbejdspukkel hos politiet. Alene i TV 2 Lorrys sendeområde havde politikredsene således samlet 203.863 timer til gode i slutningen af februar. 

Hos Midt- og Vestsjællands Politi er der næsten sket en fordobling af overarbejdstimer i forhold til udgangen af januar sidste år. I slutningen af februar i år havde de midt- og vestsjællandske betjente 32.684 timer til gode mod 16.916 i januar 2015. 

I Nordsjælland og på Vestegnen slås politiet også med mere overarbejde.  

På Vestegnen er betjentenes overarbejdspukkel dog 'kun' steget med 5000 timer siden januar 2015. I samme periode har deres nordsjællandske kolleger fået 11.617 timer mere på kontoen, så de i februar i år havde 41.418 timer tilgode. 

Stigningen er sket, selv om Folketinget sidste år afsatte 155 millioner kroner til udbetaling af overarbejde i landets politikredse. 

Det trecifrede millionbeløb kom som en reaktion på den mængde af overarbejde, der opstod efter angrebet på Krudttønden i København februar 2015. Med de 155 millioner kroner fik man på landsplan skåret 170.000 overarbejdstimer væk.

Men grænsekontrol, terrorbekæmpelse og for få betjente har betydet, at den samlede overarbejdspukkel alligevel er fordoblet i forhold til januar sidste år.

I faktiske tal betyder det, at dansk politi i slutningen af februar havde 520.672 timer til gode. Og det er ikke nok bare at udbetale pengene, lyder det fra Politiforbundet.

- Det er ligesom at tisse i bukserne. Det varmer et kort øjeblik. Mængden af opgaver er stadig rimelig konstant, og man er nødt til at kigge på nogle andre løsninger. Man kan ikke bare igen og igen udbetale overarbejde,  siger Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, til TV 2 Lorry og fortsætter:  

- Der er skåret ind til benet i dansk politi. Vi er blevet 600 mand færre, der har været en flygtningesituation, og vi har haft forhøjet beredskab på grund af terrorsituationen i over et år. Vi har ganske enkelt brug for flere politifolk, og tænke politiet på en helt anden måde.

Claus Oxfeldt påpeger, at visse politiopgaver kan løses af militæret, og at fx pasbetjening og kørsel af arrestanter kan overtages af andre myndigheder end politiet. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik