Politiet hilser respektpakke velkommen

Efter angreb med molotovcocktails på politifolk ved demonstrationen på Nørrebro i lørdags, vil justitsminister Søren Pind indføre en "respekt-pakke".

Justitsminister Søren Pind vil til efteråret vil komme med sit forslag, der skal være med til at afhjælpe en manglende respekt for embedsmænd, der udfører deres arbejde.

En sådan pakke er tiltrængt, mener formand for Politiforbundet Claus Oxfeldt.

- Det er klart, at når man oplever, at folk er klar til at smide molotovcocktails og alt muligt andet i hovederne på os, bare fordi vi udfører vores arbejde, så er der et kæmpe behov for sådan en pakke. Der skal gøres noget for at komme den manglende respekt til livs, så vi vil gerne i dialog med justitsministeren om det her, siger han til Avisen.dk.

Politiformanden oplever, at respekten for politiet er blevet markant mindre de seneste år.

Det betyder, at danske politifolk i dag er udsat for langt mere chikane, hvilket er et problem for både politifolkene og deres familier, siger han.

Det kommer særligt til udtryk ved, at folk i dag er mere ligeglade med politiet, og at det at ramme politibetjente med vold eller chikane for nogle er blevet et mål i sig selv, fortæller politiformanden.

- Det er jo vanvid, at vi har et politi, der skal risikere livet for at gå på arbejde. Der er brug for respekt, hvis vi skal kunne passe vores arbejde uden at risikere liv og lemmer.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20210424-101409-L-1920x1279we

playBeboere i Fredens Havn taber sag - skal fjerne både

Helsingør hærværk 1

playHærværk mod Helsingør Rådhus: ”Det er noget regulært svineri”

Beand Nørrebro

Igen: Nørrebro ramt af brande

politi demo

playPolitiet massivt til stede efter uro i København - en anholdt for stenkast

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere