Politiet har indført visitationszone til FCK-brag i Parken

Tilhængere af Club Brugge har en historik med voldelige sammenstød, siger politiet inden kamp i Parken.

Politiet opretter visitationszone, når FCK tirsdag aften møder belgiske Club Brugge i Parken (arkivbillede). Foto: Sara Gangsted / Scanpix

1 af 2

Københavns Politi har indført en midlertidig visitationszone gældende fra mandag klokken 12.

Det sker af frygt for voldelige sammenstød mellem fans i forbindelse med tirsdagens fodboldbrag mellem FCK og belgiske Club Brugge i Parken.

 Desværre er der nogle fraktioner blandt tilhængerne der går mere op i vold og hærværk end fodbold.

 Peter Dahl, Københavns Politi

I en pressemeddelelse påpeger ledende politiinspektør Peter Dahl, at politiet i den seneste tid har konstateret en optrapning i forholdet mellem tilhængere af Brøndby IF og FC København.

På samme måde har tilhængerne af Club Brugge en historik med voldelige optøjer, og det er i den sammenhæng, at visitationszonen skal ses.

- Desværre er der nogle fraktioner blandt tilhængerne der går mere op i vold og hærværk end fodbold. Vi vil meget gerne forhindre det mindretal i at ødelægge en spændende fodboldaften for de mange fodboldfans, siger ledende politiinspektør i Københavns Politi, Peter Dahl.

Han påpeger, at visitationszonen også indføres af hensyn til Parkens naboer og tilfældige forbipasserende.

Kampen mellem FCK og Club Brugge fløjtes i gang klokken 20.45 tirsdag aften. Visitationszonen planlægges at vare frem til klokken 12 onsdag.  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik