Politiet har fokus på rådden cykel- og knallertkultur

Cyklister og knallertkørere har endnu en grund til at se sig rigtig godt for. Hele næste uge holder politiet et særligt vågent øje med dem.

- Jeg er rystet over jeres manglende fokus på at cykle, når I cykler.

Sådan lød forleden et nødråb på de sociale medier fra danselærer Mette Bugge. Hun er frustereret over, hvor mange der har opmærksomheden rettet mod mobiltelefonen fremfor trafikken.

Nødråbet fik mange andre til tasterne.  For billedet af uansvarlig opførsel på de københavnske cykelstier, er noget en del kan nikke genkendende til. 

Lige i kølvandet på hele den debat, gennemfører Rigspolitiet hele næste uge en målrettet indsats mod både cykler og knallerter. 

- Desværre har der ikke været samme positive nedgang i antallet af alvorlige ulykker for cyklister og knallertkørere som for andre grupper af trafikanter. Den situation vil politiet være med til at vende, så der også er færre cyklister og knallertkørere involveret i alvorlige ulykker, siger vicepolitiinspektør Arne Martinsen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter i en pressemeddelse. 

I forhold til cyklisterne betyder det, at politiet den kommende uge vil have særligt fokus på cyklisters adfærd og manøvrer. Det drejer sig om alt fra manglende lys i lygtetændingstiden, kørsel  over for rødt lys, kørsel på fortov og anden farlig og generende adfærd.

Politiets kampagne glæder Mette Bugge, som satte gang i debatten på de sociale medier.

- Det er rigtig god timing, siger hun. 

Mette Bugge har i øvrigt netop startet sin egen kampagne: "Vi cykler, når vi cykler", hedder den. Læs mere her.

Under mottoet "Smarte cyklister kører med hovedet på halsen og øjnene på vejen" prøver hun at påvirke cykelkulturen i en positiv retning.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere