Politiet dropper sigtelse mod læge fra Rigshospitalet

En læge fra Rigshospitalet er nu ikke længere mistænkt af politiet for at misbruge forskningsmidler.

Københavns Politi har droppet sigtelsen mod en læge fra Rigshospitalet, som var en af fire læger sigtet for misbrug af forskningsmidler, oplyser advokaturchef for økonomisk kriminalitet i Københavns Politi Henrik Helmer Steen til Ritzau.

Det er uvist, hvem af lægerne der nu ikke længere har en sigtelse hængende over hovedet, og hvad den omfattede. På nuværende tidspunkt er tre læger derfor sigtet for at misbruge forskningsmidler.

Derudover er en læge tiltalt for gennem seks år at leve i sus og dus med udlandsrejser, dyre restaurantbesøg og indkøb af luksusvarer for i alt 2,7 millioner forskningskroner.

Pengene skulle bruges til forskning, men gik altså i stedet til at finansiere lægens voldsomme luksusforbrug, mener Københavns Politi, der nu har tiltalt lægen for bedrageri.

Sigtelserne mod de i alt fem læger blev i sin tid rejst på baggrund af anmeldelser fra Rigshospitalet.

Hospitalet valgte at gå til politiet efter en artikelserie i Jyllands-Posten, der i 2013 afslørede, at flere læger tilsyneladende har misbrugt forskningsmidler til privat forbrug.

Ifølge anklageskriftet mod den tiltalte læge oprettede han i 2006 en konto i Danske Bank og overbeviste et medicinalfirma om, at kontoen tilhørte Rigshospitalet.

Frem til 2013 satte firmaet i alt seks millioner kroner, der var beregnet til et forskningsprojekt, ind på kontoen, mener anklagemyndigheden.

Derefter gik lægen ifølge anklageskriftet ellers i gang med at bruge løs af pengene og kastede sig ud i indkøb af dyre mærkevarer som Louis Vuitton, diverse Apple-produkter og udlandsrejser.

I alt har han nået at bruge to af de seks millioner til privat luksusforbrug, lyder anklagen.

Desuden er han tiltalt for databedrageri ved at være gået ind i Rigshospitalets regnskabssystem og godkendt, at der blev betalt private udgifter for ham for 522.933 kroner.

Den tiltalte læge nægter sig skyldig.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Christiania Pusher Street

65 personer sigtet for at sælge hash udenfor Christiania

Bomberør

17-årig risikerer forhøjet straf for at skyde med bomberør mod tre betjente

Politi tæt

Skønhedssalon holdt åbent, da politiet kom - kunde flygtede ud ad bagudgangen

Politibil

Politi efterlyste 13-årig: Nu er hun fundet i god behold

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere