Politiet: Dræbt mand formentlig bag begge angreb

Københavns Politi har formentlig dræbt den mand, der står bag to angreb i København, som har kostet to livet. Et 15 timer langt skuddrama i København ser ud til at være forbi.

Københavns Politi mener, at den person, der tidligt søndag morgen blev dræbt ved Nørrebro Station, står bag to angreb med cirka 10 timers mellemrum på Østerbro og i Krystalgade. Videoovervågning indikerer, at det er den samme person, der begik begge forbrydelser, siger politiet på en pressebriefing søndag morgen.

- Vi skal have klarlagt, om vores hypotese holder, siger politiinspektør Jørgen Skov.

Det første angreb fandt sted lørdag eftermiddag i forbindelse med et debatarrangement på Østerbro, hvor en 55-årig mand blev dræbt og tre politibetjente såret.

Angrebet menes at være rettet mod den svenske Muhammedtegner og kunstner Lars Vilks, der var blandt gæsterne ved debatmødet "Kunst, Blasfemi og Ytringsfrihed".

Det lykkedes gerningsmanden at slippe væk i en VW Polo, som blev efterladt på Borgervænget. Kort tid efter satte en taxichauffør ifølge politiet den mistænkte af på hans bopæl på Nørrebro.

Efter 20 minutter forlod han stedet igen, viser videooptagelser, som politiet er kommet i besiddelse af.

Ud på natten til søndag gik den samme attentatmand ifølge politiet til angreb mod en synagoge i Krystalgade i Indre By, hvor en ung jødisk mand blev skudt og dræbt.

To betjente blev desuden ramt af skud i henholdsvis arm og ben.

Det var politiets særlige aktionsstyrke, der kort efter klokken 05 skød og dræbte den mistænkte på Nørrebro i København, oplyser politidirektør Thorkild Fogde på pressemødet.

- På et tidspunkt ankom en person, der kunne være interessant i forhold til efterforskningen, til stedet, forklarede politiet tidligere i en pressemeddelelse.

- Manden blev råbt an, han åbnede ild mod politiet og blev derefter skudt. Manden er afgået ved døden. Ingen politibetjente blev ramt, skrev politiet.

I de kommende timer vil politiet være massivt til stede i København.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20120208-175243-L-1920x1159we

Op mod 30 personer gik på isen på søerne i København: Det er livsfarligt, advarer politiet

snekkersten 112 utryghedsskabende politi

Politi tilbageholder ti personer for utryghedsskabende adfærd i Nordsjælland

joh-4e336273-f567-4469-b92f-5683cbd5a98b

Politi håber på vidners hjælp i bilbombesag: "Man skal ikke holde sig tilbage"

Artikel foto

playVideo: Se, hvordan årets politihund arbejder

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere