Politiet advarer: Lad vær med at råbe ”ost” på Christiania

Københavns Politi har sigtet flere personer for at agere vagter for hashhandlen i Pusher Street.

Det er oftere reglen end undtagelsen, at der bliver råbt eller piftet, når politiet patruljerer Pusher Street på Christiania.

Men det kan få konsekvenser at advare om politiets tilstedeværelse. Eksempelvis hvis man råber ”ost”, der er gadesprog for "politi" ude på fristaden.

Man risikerer nemlig at blive anholdt og sigtet for medvirken til den ulovlige hashhandel, advarer Københavns Politi.

- Vi er udmærket klar over, at vagterne på Christiania råber "ost" eller pifter for at advare de organiserede hashhandlere inde i Pusher Street, så de kan nå at pakke deres ting væk og stikke af, siger Lars Ole Karlsen, der er vicepolitiinspektør og leder af operativ specialafdeling i Københavns Politi.

 - Vi henstiller voldsomt til, at folk ikke deltager i den slags for ikke at blive forvekslet med en vagt. Vi har ført sager, og vi fører også stadigvæk sager mod folk, der bedriver vagtvirksomhed. Det bliver straffet med fængsel, for det er jo en del af narkohandlen, siger han.

Mere end 650 sigtelser på blot en måned

Efter at Københavns Politi den 25. maj intensiverede deres indsats mod den åbenlyse hashhandel i Pusher Street, er der foretaget 37 aktioner, som samlet set har ført til mere end 650 sigtelser mod købere og sælgere.

De mange sigtelser dækker også over personer, som politiet mener har bedrevet vagtvirksomhed for den ulovlige hashhandel, fortæller Lars Ole Karlsen.

- Vi foretager en konkret vurdering, og hvis vi skønner, at vedkommende giver anledning til, at man advarer gaden derinde og er deltagende i vagtvirksomhed omkring den organiserede hashhandel, så har vi jo en sag, siger han.

quote Det er ikke en godhjertet hippiekultur, man støtter, det er hårdkogte kriminelle.

Lars Ole Karlsen, vicepolitiinspektør og leder af operativ specialafdeling i Københavns Politi

Politiet har i flere tilfælde oplevet, at det ikke kun er hashhandlerne – men også flere hashkøbere, der kan finde på at råbe ost eller pifte, når betjentene forsøger at udføre deres arbejde.

- Vi må henstille til, at folk opfører sig pænt og ikke hjælper narkotikahandlerne i deres kriminelle aktiviter. Man skal huske på, hvem det er, man støtter hvis man kaster sig ud i at advare og udføre vagtvirksomhed.

- Narkotikahandlerne i Pusherstreet er understøttet af bander og organiserede kriminelle, så det er ikke en godhjertet hippiekultur, man støtter, det er hårdkogte kriminelle, siger Lars Ole Karlsen.

Resultater af politiets indsats på Christiania siden d. 25 maj* 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Risbjergvej Hvidovre

Mand blottede sig for børn i ti år - tip fra lokale fældede ham

Jyllingevej eksplosion pizzeria

Tre unge mænd dømt for at sprænge pizzeria i luften med bombe

Politiet til stede ved Nordsjællands Hospital i Hillerød

Politi anholder banderelateret mand for drab i Hillerød

POLITI BAGSVÆRD3

Hundelufter overlever skudangreb nær sit hjem i Bagsværd

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere