Politichef om ny knivlov: Nu falder hammeren hårdt

Ny knivlov vil ramme bandemedlemmer og unge, der lever på kanten, lyder det fra Københavns politidirektør.

- Det er et spørgsmål om, at få bandemedlemmer og unge, der lever på kanten, til at forstå, at hvis politiet tager dem med et våben, så ryger de i spjældet. Så falder hammeren hårdt. 

Sådan siger Københavns politidirektør Thorkild Fogde om den nye knivlov, der træder i kraft på fredag, d. 1. juli.

Den nye lov sætter fokus på begrebet 'anerkendelsesværdigt formål'. Det betyder, at enhver kniv uanset størrelse fremover er ulovlig i nattelivet eller på andre offentlige steder, hvis man ikke har et formål med at bære den. 

Samtidig skærpes straffen for ulovligt at bære kniv på offentlige steder, og det vil særligt ramme tidligere dømte. 

- Hvis vi tager en tidligere volds- eller våbenstraffet med en kniv i nattelivet, så står han til 40 dages fængsel, og så kan vi køre ham direkte ud i Vestre Fængsel. Så tager vi ham ud af cirkulation, og det satser vi på vil have en god effekt i forhold til bandemedlemmernes lyst til at bære kniv, siger Thorkild Fogde til TV 2 Lorry. 

Han er meget tilfreds med den nye mulighed for at varetægtsfængsle tidligere dømte, da folk med relation til bandemiljøet er involverede i mange de knivstikkerier, der finder sted i København.

- Det er ofte bandemedlemmer, der er klar til at bruge en kniv, og nogle af de kriminelle har benyttet lovlige foldeknive i opgør i nattelivet. Det vil de ikke kunne mere, siger politidirektøren til TV 2 Lorry og tilføjer: 

- Vi har set, at de afstraffer hinanden med knive, hvor de fx stikker hinanden i baller og ben, i stedet for kun at sparke og slå på hinanden.

Knive i nattelivet har længe været et stigende problem i København, men politidirektøren mener ikke, at man skal frygte endnu flere knive i nattetimerne fremover. 

- Der er for mange knivsager i København, men det er ikke mit indtryk, at almindelige unge går med kniv, og min vurdering er, at udviklingen har toppet, siger han.

TV 2 Lorry satte senest i februar i år fokus på det stigende problem med knive i nattelivet

Hvad betyder udbredelsen af knive for de betjente, der arbejder i nattelivet?

- Den nye knivlov er en håndsrækning til vores folk. Alle typer af våben i nattelivet er lig med en risiko for vores folk, og der er en grund til til, at vores folk går med skud- og stiksikre veste. Våben og alkohol er en farlig cocktail, siger Thorkild Fogde. 

Han påpeger samtidig, at almindelige mennesker i visse situationer er kommet i klemme i reglerne i den eksisterende våbenlov fra 2008, og at den nye våbenlov vil gøre det nemmere for lovlydige borgere at bære kniv.

Du kan læs mere om den nye knivlov her.
 

Disse knive er fra fredag den 1. juli ulovlige 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20180712-082229-l-1920x1281we.jpg

Rocker erkender corona-svindel: Jeg fulgte bare efter

20210424-101409-L-1920x1279we

playBeboere i Fredens Havn taber sag - skal fjerne både

uheld køge ringvej ung kvinde ramt

Ung kvinde ramt af bil i alvorligt færdselsuheld

Helsingør hærværk 1

playHærværk mod Helsingør Rådhus: ”Det er noget regulært svineri”

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere