Politi til kamp mod bilbrande: Vil undgå svenske tilstande

Politiet har afsat ekstra ressourcer den kommende tid til at bekæmpe brandene.

00:42

Mere end ti biler blev i nat brændt af i København. Afbrændingerne kommer efter en sommer, hvor mere end 100 bilbrande har hærget i Københavns naboby Malmø. Derfor bekymrer nattens brande i høj grad Københavns Politi.

Læs også Fem biler forsøgt brændt på Amager

- Det kan ikke undgås, at vi skeler til de ting, der er sket i Sverige. Dermed ikke sagt, der er en forbindelse, for det må efterforskningen vise, men det er vigtigt for os at sige, at det vil vi ikke se i Danmark, og derfor skal det her standses hurtigst muligt, siger vicepolitiinspektør ved Københavns Politi Rasmus Bernt Skovgård. 

I håb om at undgå, at bilbrandene bliver en næsten daglig begivenhed som i Sverige, så har Københavns Politi nu afsat ekstra ressourcer til at bekæmpe dem. 

Læs også Bilbrande fortsætter: 100 biler gået op i flammer

- Det er helt åbenlyst, at det skal bremses i opløbet. Vi allokerer ekstra ressourcer i dag og det næste stykke tid til at efterforske målrettet og til at have flere øjne og ører ude på gaden, så vi kan få det standset, siger Rasmus Bernt Skovgård. 

Han fortæller at politiet har indsamlet spor på genrningsstederne fra i nat og håber, at de hurtigt kan føre politiet på sporet af brandstifterne. 

- Vi har seks forskellige gerningssteder. Dem går vi nu ind og undersøger individuelt, og så begynder vi at stykke et billede sammen, der meget gerne skulle føre til noget yderligere i efterforskningen, siger Rasmus Bernt Skovgård. 

Læs også Brøndbyøster: 19 biler gik op i flammer

Politiet ønsker endnu ikke at ligge sig fast på, hvad motivet til brandene kan være. 

Oplysninger i sagerne kan gives til Københavns Politi på telefon 114. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik