Politi om fulde el-løbehjulsbrugere: ”Det giver anledning til fortsat fokus”

Københavns Politi gennemførte i weekenden en målrettet indsats mod el-løbehjulsbrugere, som bryder loven.

Københavns Politi har i weekenden sigtet i alt 28 personer for at køre sprit- og narkokørsel på elløbehjul.

Det sker efter en målrettet indsats mod personer, som ikke overholder færdselsloven på de eldrevne tohjulede løbehjul, der huserer på midlertidige tilladelser i flere storbyer.

Årsagen til indsatsen er, at politiet har observeret, at "antallet af løbehjul er kraftigt opadgående", lød det fra politikommissær og sektionsleder i Københavns Politis Færdselsafdeling, Peter Veje, allerede lørdag.

- Nu starter vi op med at lave nogle kontroller for at se, hvor omfattende, det er, og hvor der sker flest overtrædelser. Derefter tilrettelægger vi vores aktioner efter det, forklarede Peter Veje til TV 2 Lorry.

Og så sagt, så gjort. Gennem weekenden har politikredsen haft en særligt fokus på elløbehjulene og de personer, som bruger dem.

Ifølge Henning Pedersen, som er vicepolitiinspektør og afdelingsleder hos Københavns Politis Færdselsafdeling, er resultatet ”en negativ overraskelse”.

Promille på 2 procent

- Man kan jo ikke kalde det en succes. Vi har været ude med massiv formidling omkring det her hos forskellige medier. At vi så tager så mange, som er påvirket, det er en negativ overraskelse, siger han og tilføjer:

- Vi havde ikke regnet med noget specielt, men det er ærgerligt, at folk ikke har fulgt med i medierne eller læst på reglerne, før de har stillet sig op på løbehjulene.

quote At vi så tager så mange, som er påvirket, det er en negativ overraskelse

Henning Pedersen, vicepolitiinspektør Københavns Politi

Politiets indsats har været fokuseret omkring den gamle middelalderby i København, hvor langt størstedelen af forseelserne er blevet fanget.

Ifølge Henning Pedersen er det kommet bag på betjentene, hvor mange forseelser, der omhandlede spiritus og stoffer.

- At vi så tager så mange, som er påvirket, det er en negativ overraskelse.

- Den højeste promille var over 2,0 – og grænsen er 0,5, siger Henning Pedersen.

Anledning til fortsat fokus

På grund af de mange sigtelser har politiet valgt at fortsætte indsatsen, forklarer vicepolitiinspektøren.

Hans vurdering er, at alt for mange ikke kender reglerne. Derfor er indsatsen den samme som hidtil.

- En af vores motorcykelbetjente, som stoppede ved Frederiksborggade (ved Nørreport, red.), da han så to personer på ét løbehjul. Og det må man ikke. Mens han stod der, kom der tre mere, siger Henning Pedersen, som også oplyser i hvilke situationer, politiet ofte griber ind.

Det er nemlig ikke kun til fare for én selv, hvis man bryder reglerne på løbehjul. Den øvrige trafik er også på spil.

- Hvis man kører to på et løbehjul, eller man kører på fortovet eller andet, så er det oplagt, at vi tager kontakt til dem. Det er også for færdselssikkerheden, at det er væsentligt, lyder det fra Henning Pedersen.