Politi: Mistænkelig pakke skulle med luftpost

Her til morgen afspærrede Københavns Politi dele af Københavns Lufthavn i to en halv time, mens en mistænkelig pakke blev undersøgt.

Det var en pakke indleveret til lufttransport, der tirsdag morgen klokken 07.30 fik Københavns Lufthavn til at kontakte politiet. Det oplyste Københavns Politi klokken 11.00 til et pressemøde på Politigården i København. 

- Den høje terrorsikring i Danmark gjorde, at vi satte en rutinemæssig undersøgelse i gang, sagde Jens Jespersen, politiinspektør, Københavns Politi på pressemødet.

Mens forsvarets ammunitionseksperter undersøgte pakken, blev dele af lufthavnen afspærret og evakueret. 

- De nærmere undersøgelser viser, at pakken ikke indeholdt noget mistænkeligt, sagde Jens Jespersen, der dog ikke ville ind på, hvad der rent faktisk var i pakken, eller om man ved, hvem der har indleveret pakken. 

Flyet blev også undersøgt
Pakken skulle have været med et fly, der skulle til "en destination uden for Danmark", men heller ikke den præcise destination, ville politiet nærmere ind på.

De besluttede dog i samråd med flyets pilot at gennemgå flyet af rutinemæssige årsager for at sikre, at der ikke var mistænkelige genstande om bord.

- Den flyver der skulle have pakken med, blev gået ekstra grundigt igennem for at sikre, at det ikke indeholdt noget, sagde Jens Jespersen. 

Terminal 2 var lukket i op mod to en halv time, og flere hundrede passagerer måtte vente andre steder i lufthavnen på at komme afsted.

- Det kan ikke gøres meget hurtigere, for også dem, der undersøger pakken, skal have sikkerheden i orden, sagde Jens Jespersen og tilføjede, at hele processen nu bliver evalueret sammen med lufthavnen.

- Både afspærringen, evakueringen og den efterfølgende genåbning gik efter planen, oplyser han.

Cirka 1.600 passagerer er blevet berørt af, at Terminal 2 i Københavns Lufthavn i en periode var spærret på grund af politiarbejde. Umiddelbart er der 16 flyforsinkelser. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

klam fyr

Politiet efterlyser mand, der holdt kvinde fast - havde muligvis seksuelt motiv

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere