Politi gør status efter Paludan-tirsdag: 11 anholdt

Det seneste døgn er 11 blevet anholdt og flere brande er igen slukket.

I kølvandet på den kontroverielle islamkritiker, Rasmus Paludans og hans partis, Stram Kurs, udfoldelser tirsdag, gør Købehavns Politi nu status. 

- Betjente vil være synlige i gadebilledet, og vi vil gerne opfordre alle bekymrede borgere til at komme og tage en snak med os, skriver politikredsen i en pressemeddelese. 

- Den aktuelle status på situationen er, at der i løbet af tirsdag eftermiddag, aften og nat er registreret seks tilfælde af brand, som kan knyttes til de seneste dages uro. 

Det drejer sig om ild i fire forskellige containere på Nørrebro, Nordvest, Tingbjerg og Amager, ild i to skraldespande i Tingbjerg, samt ild i to biler på Nørrebro. 

- I forbindelse med politiets forstærkede indsats er 11 personer desuden i nat blevet frihedsberøvet ved Politilovens §5 i området omkring Sigynsgade på Nørrebro, hvor der kort efter midnat var optræk til uorden ved affyring af fyrværkeri og kanonslag.

- Derudover har politiet forhindret en afbrænding ved Svenskerlejren i Brønshøj, hvor ukendte gerningsmænd havde klargjort containere med brandbare væsker. 

- Københavns Politi fortsætter de næste dage den omfattende indsats.

Rasmus Paludan har varslet endnu en demo, det sker i dag, ondag, kl. 15:01 i Bagsværd. Et minut efter at hans demostrationsforbud hos Vestegens Politi ophører. 

Islamkritikeren Rasmus Paludan ville demonstrere tirsdag, men fik forbud mod at gøre det.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere