Politi efterlyser falske betjente: Turister snydes for kontanter

Københavns Politi har modtaget anmeldelser om tricktyve, som udgiver sig for at være betjente og snyder turister.

De falske betjente huserede lørdag på Esplanaden i København. En del af Esplanaden, hvor Mærsk-hovedkvarteret ligger, ses her fra oven. Foto: Søren Bidstrup - Ritzau Scanpix

Lørdag eftermiddag efterlyser Københavns Politi to personer, som udgiver sig for at være politibetjente, men i stedet er gemene tyveknægte.

Det oplyser vagtchefen ved Københavns Politi, Carsten Reenberg, til TV 2 Lorry.

De to mænd, som politiet gerne vil have fat i, har lørdag huseret på Esplanaden i København og muligvis også ved Ørestad Station, lyder det fra vagtchefen.

- Vi har fået en anmeldelse om to personer, som havde knælange frakker på. Personerne henvender sig til turister på Esplanaden og vil kontrollere folks ting, siger Carsten Reenberg til TV 2 Lorry og tilføjer:

- Vi ved ikke, hvordan det ser ud, men ved hændelsen viser de noget, der ligner et politiskilt og vil kontrollere tingene. Så laver man det trick, at man får fat i alle kontanterne.

Politi: Kig efter ved turistattraktioner

Ifølge vagtchefen beskrives de to personer europæiske af udseende og taler engelsk. De knælange jakker, som de falske betjente bærer eller bar, er henholdsvis brun og lys.

Personerne, som blev franarret kontanter, beskrives af vagtchefen som ”ikke europæiske personer”.

På Ørestad Station forsøgte to lignende gerningsmænd at franarre en person kontanter. Det lykkedes dog ikke, og derfor undlader vagtchefen at tale konkret om episoden.

Alligevel håber han og politikredsen, at de med offentlighedens hjælp kan få buret de to svindlere inde.

- Vi hører meget gerne fra borgere, hvis de observerer mistænkelige personer, som bevæger sig ved turistattraktioner. Personer, der falder uden for det almindelige billede, siger Carsten Reenberg til TV 2 Lorry.

Politiet kan kontaktes på telefon 114.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik