Politi advarer: Stormflod kan kræve evakuering på Amager

Boligområder på østlige og sydlige Amager samt boligområder ved Amager Fælled kan være i farezonen

Opdatering kl. 18.55:

Ifølge DMI ser vandstanden i København, Køge Bugt og den sydøstlige del af Sjælland ud til at have toppet.

Original artikel:

Københavns politi meddeler sidst på eftermiddagen, at vandstandsprognoserne for Amager peger på, at der kan ske oversvømmelser af kystnære boligområder på det østlige Amager, på det sydlige Amager og af de boligområder, der støder op til Amager Fælled. 

På et pressemøde klokken 18.00 advarer politiet om, at hvis vandet trænger igennem digerne på Amager, så kan man risikere, at folk skal evakueres. Det bliver dog op til Københavns Politi at afgøre, om det bliver nødvendigt.

Den seneste DMI-prognose viser risiko for vandstigning på 133 til 148 centimeter omkring Amager, og det er det, der bringer områderne i farezonen. Det samme gælder områder, der ligger op til Øresundsmotorvejen.

Politiet opfordrer i en pressemeddelelse beboere i området til at følge situationen tæt, og til at de sikrer deres ejendele, hvis det bliver nødvendigt.

Hvis en egentlig evakuering af områderne kommer på tale, vil politiet informere om det. Københavns politi oplyser også, at beredskabet er i gang med kystsikringsarbejde i området, og at der er tilkaldt ekstra mandskab.

Rigspolitiet har kl. 18.05 udsendt en beredskabsmeddelse om, at vandstanden stiger flere steder lige nu. Der er stadig varslet kraftig forhøjet vandstand i vores område i det Østlige Storebælt, Øresund og Sydøstsjællands kyst.

Forhøjet vandstand vil medføre store kystoversvømmelser og dermed livsfare for folk, der færdes i mørke i de oversvømmede områder. Desuden ventes betydelig skade på bygninger og kystsikring.

Offentligheden opfordres til under højvandet at undgå al unødig færdsel i de kystområder, der risikerer at blive oversvømmet, står der i beredskabsmeddelelsen.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi 112 politibil

Skud fra skydebane fik politiet til at rykke ud til Amager

Politi retten i glostrup 112

Anklager vil have ældre ægtepar idømt fængsel for hadforbrydelse mod ung kvinde

politi 112 politibil

Knivoverfald i Nordvest: Politiet efterlyser tre mænd

182875419_1391088584582504_6810450947341715862_n

Farvel til bilen - påvirket bilist kørte for 11. gang uden kørekort

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere