Politi advarer mod hashkager fra Pusher Street: Flere personer i livsfare

Flere personer har været i livsfare som følge af at have indtaget hashkager.

Hashkager købt på Pusher Street menes at være årsag til, at flere personer har været i potentiel livsfare.

Det oplyser Københavns Politi på Twitter.

Københavns Politis presseenhed bekræfter over for TV 2 Lorry, at alle personer, som har været i livsfare, alle har haft købt hashkager på Pusher Street på Christiania.

- Patienterne har været indlagt med symptomer som lav puls, bevidstløshed og psykoselignende tilstande, lyder det fra politiet på Twitter.

Ifølge Ritzau har flere været i livsfare, og derudover har patienternes hjertefunktion og kredsløb været påvirket. Rigshospitalet oplyser også, at nogle af patienter har været i en psykoselignende tilstand. Andre igen har været bevidstløse.

quote Patienterne har været indlagt med symptomer som lav puls, bevidstløshed og psykoselignende tilstande

Københavns Politi på Twitter

Patienterne har alle fortalt, at de forud for symptomerne har været på Christiania, hvor de har købt og spist, hvad de troede var hashkager.

Kagerne er blandt andet solgt under betegnelsen "hash-brownies" og har kostet en halvtredser.

Rigshospitalet oplyser, at man ikke er klar over, hvad der rent faktisk har været i kagerne. Men symptomerne hos patienterne, ligner ikke dem, man ser hos folk, der har røget eller spist for meget hash.

Både danskere og udenlandske turister er kommet galt afsted med de giftige kager. Ifølge Rigshospitalet er der tale om statsborgere fra Irland, Tyskland, USA, Finland, Spanien og Japan.

Alle var indlagt i en dag eller to, inden de blev udskrevet.

Politi kontaktet af Rigshospitalet

Ifølge Simon Hansen, der er fungerende afdelingsleder hos Københavns Politis Operative Specialafdeling (tidligere Task Force Pusher Street, red.), har Rigshospitalet kontaktet politiet, efter at de har oplevet patienter med samme symptomer og i livsfare.

- Vi er blevet kontaktet af Rigshospitalet, som er kommet med oplysninger om, at en række personer over et tidsrum er blevet dårlige af hashkager, siger Simon Hansen til TV 2 Lorry.

Har ikke hørt om det før

Politikommissæren har selv en del erfaring med arbejdet i Pusher Street. Alligevel har han aldrig hørt om livsfarlige hashkager før.

quote I 2019 har vi beslaglagt lige godt 4.000 af de her kager. Men vi har ikke hørt om, at det har fremkaldt noget særligt

Simon Hansen, fungerende afdelingsleder, Københavns Politis operative specialafdeling

- Det er ikke nyt, at der bliver solgt hashkager derude. I 2019 har vi beslaglagt lige godt 4.000 af de her kager. Men vi har ikke hørt om, at det har fremkaldt noget særligt ud over rusen fra cannabis, siger Simon Hansen.

Han forklarer, at politiet nu vil have endnu mere opmærksomhed på hashkager, når de færdes på Pusher Street. Desuden vil de nu få undersøgt nogle af de kager, de har beslaglagt.

- Vi håber, at folk bliver opmærksomme på, at det ikke er ufarligt at købe hashkager. Og selvfølgelig fraråde, at man støtter det kriminelle miljø ved at handle ulovligt på Pusher Street, siger Simon Hansen.

TV 2 Lorry forsøger at få en kommentar fra Rigshospitalet om sagen.