Planlagt hjemtagelse droppes: Wonderful Copenhagen vil fortsat beholde opgaver

Det mødte stor kritik, da politikerne i Københavns Kommune ville hjemkalde opgaver fra Wonderful Copenhagen. Nu droppes hjemkaldelsen.

Foto: TV2/Lorry

Tidligere på året kunne vi her på TV 2 Lorry fortælle, at Københavns Kommune som en del af en større spareplan ville hjemtage opgaver fra Wonderful Copenhagen.

Det mødte stor kritik fra bl.a. løbeklubben Sparta, der sammen med Wonderful Copenhagen har været arrangør af store sportsevents i København.

Wonderful Copenhagen stod også bag projektet, der fik Ishockey VM til København og Royal Arena tidligere på året. 

Wonderful Copenhagen er fastholdt som de rette til at få store events til byen, og en megaeventpulje skal tiltrække yderligere sportsevents. Så vi er meget tilfredse på københavnernes vegne.

Cecilia Lonning-Skovgaard, Beskæftigelses- og integrationsborgmester, Venstre

- Vi synes, det er ærgerligt. Man kan ikke fjerne nogle med så mange års erfaring og tro, at man på kort tid kan få opbygget noget tilsvarende, sagde Dorte Vibjerg fra Sparta Atletik dengang. 

Men i den nye budgetaftale for 2019 i kommunen er planerne om at hjemkalde opgaverne fra Wonderful Copenhagen droppet.

I budgetaftalen, der er indgået af syv partier, lyder det:

"Parterne er enige om, at Copenhagen Eventures fortsat forankres i Wonderful Copenhagen med et årligt driftstilskud på 2,4 mio. kr., som allerede er finansieret, med fokus på tiltrækning, budproces og markedsføring af megaevents i København."

Læs også Aldrig et nyt VM i København? Wonderful Copenhagen mister milliontilskud

I forbindelse med budgetaftalen udtaler Venstres Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard:

- Wonderful Copenhagen er fastholdt som de rette til at få store events til byen, og en megaeventpulje skal tiltrække yderligere sportsevents. Så vi er meget tilfredse på københavnernes vegne.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?