Piloteleverne klar til det traditionsrige ”Dollar-ride”

I andet afsnit af Lorry+ serien Piloteleverne skal de spændte elever endelig på vingerne.

Eleverne har alle medbragt en dollarseddel, for den første flyvning på Forsvaret Flyveskole har sine helt egne regler. Eleverne pynter deres medbragte dollarseddel og aflverer dem symbolsk til deres flyveinstruktør inden flyvningen, fordi det på denne første flyvning er ham, der styrer flyet hele tiden. Sådan er uddannelsen af Danmarks kommende jagerpiloter fuld af traditioner.

Men alt går ikke som planlagt i 2. episode af ”Piloteleverne”, som du kan se her eller se på tv-kanalen Lorry+ i morgen aften klokken 21.45.

For vejret er ikke godt, og det udfordrer det planlagte ”Dollar-ride”. Så eleverne må skuffede blive på jorden og i stedet øve sig, for rigtig meget skal indøves og sidde på rygraden, hvis eleverne skal bestå det fem måneder lange elementærkursus. De er 23 på holdet på Danmarks nok dyreste uddannelse, men langt fra alle vil komme igennem nåleøjet.

Eleverne skal kunne modstå et voldsomt pres, hvis de i fremtiden skal kunne flyve en fighter.

- Når I er i en fighter ”all alone in the dark”, der er en fejl, der er ikke noget lys, der er ikke en skid. Der skal man kunne en hel del udenad og være tryg, når der er pres på. Det er det, vi forsøger lidt med udvælgelse – at I skal have noget af ”The Right Stuff”, siger flyveskolens leder HIR til eleverne.

En af de udvalgte, der kæmper for at bestå, er en elev fra København med pilotkodenavnet SME. SME har helt fra han var lille drømt om at blive pilot.

- Jeg kan godt se, at der er meget man skal sidde og øve. Mange lister man skal huske. De forventer noget af en, så jeg tror, at jeg skal over og øve igen allerede i aften.

Se første og andet afsnit af ”Piloteleverne” her.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

nybyggeri sluseholmen

Flere og flere københavnske boliger er uden bopælspligt

Genåbning i Køge mandag d. 1. marts

Rød løber, blomster og tårer: Sådan foregik genåbningsfest i Køge

skibe københavn

Med Lynetteholm følger en farlig indsejling for store skibe og fritidssejlere

def_thumb,50_percent

playGodhavnsdreng vil donere sine erstatningspenge: - Det er penge til børnene

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere