Peter Madsen nægter sig skyldig i skænding af lig

Sigtelsen mod Peter Madsen er nu ændret - men han bedyrer stadig, at han er uskyldig.

Mens Peter Madsen har siddet fængslet, har sagen udviklet sig mere og mere dramatisk fra dag til dag. Foto: Bax Lindhardt / Scanpix

Den drabssigtede raketbygger Peter Madsen nægter sig skyldig i ny sigtelse for usømmelig omgang med lig, oplyser Københavns Politi.

Torsdag har Peter Madsen været til en ny afhøring, hvor sigtelsen mod ham blev udvidet, så han foruden sigtelsen om drab også sigtes for usømmelig omgang med lig. 

Men også denne sigtelse erklærer Peter Madsen sig altså uskyldig i. 

Sigtelsen kommer efter, at Kim Walls torso blev fundet i vandet ud for Vestamagers kyst. Den svenske journalists arme, ben og hoved manglede.

Politiet ønsker af hensyn til efterforskningen i sagen og de lukkede døre under grundlovsforhøret ikke at give yderligere oplysninger fra torsdagens afhøring, oplyser politiet i en pressemeddelse.

Her takker politiet også offentligheden for de i alt 656 henvendelser, der er kommet i sagen. 

Læs også Ubåden og Kim Wall: Det ved vi – og det mangler vi svar på

Sigtelse for uagtsomt drab

- Dette vil vi gerne takke for. Samtidig skal vi beklage, at vi endnu ikke har nået at vende tilbage til alle, der har kontaktet os. Vi har indledningsvis delt henvendelserne op i emneområdet, og prioriterer vores afhøringer, således at vi løbende er dækket ind i alle emneområderne. Vi er i gang, og skal nok kontakte de vidner, der endnu ikke har hørt fra os, siger drabschef Jens Møller i pressemeddelelsen.

Peter Madsen er sigtet for at have dræbt Kim Wall, og han er fængslet i sagen. Fængslingen er alene begrundet i en mistanke om, at Peter Madsen uagtsomt skulle have forvoldt journalistens død. Han er foreløbig fænglset frem til 5. september, men det er forventningen, at fængslingen begæres forlænget på baggrund af nye beviser i sagen. 

Københavns Politi har ikke yderligere kommentarer til sagen i øjeblikket.

Læs også Ubådssagen: Fisker frygter at få ligdele i garnet

Disse paragraffer er Peter Madsen sigtet efter

Politiet har udvidet sigtelserne mod raket- og ubådsbyggeren Peter Madsen. Her er de paragraffer i straffeloven, som han er sigtet efter.

Paragraf 139, stk. 1: Den, som krænker gravfreden eller gør sig skyldig i usømmelig behandling af lig, straffes med bøde eller fængsel indtil seks måneder.
237: Den, som dræber en anden, straffes for manddrab med fængsel fra fem år indtil på livstid.
241: Den som uagtsomt forvolder en andens død, straffes med bøde eller fængsel indtil fire måneder eller under særligt skærpende omstændigheder med fængsel indtil otte år. 

Sigtelsen for uagtsomt manddrab er rejst som en såkaldt underordnet - eller subsidiær - sigtelse i forbindelse med sigtelsen for manddrab.

Københavns Byret har valgt at fængsle Peter Madsen på baggrund af en begrundet mistanke om overtrædelse af den underordnede sigtelse, mens retten ikke har taget udtrykkelig stilling til drabssigtelsen.

Kilder: Københavns Politi, straffeloven, Københavns Byret.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik