Pendlerliv: Lufthavnen vil sende flere flyvende på arbejde

I samarbejde med pendlernes foreninger igangsætter Københavns Lufthavn en ny indsats, der skal gøre det lettere at flyve til og fra arbejde.

Har man forelsket sig i et drømmejob i den anden ende af landet, så kræver det ikke nødvendigvis, at man er nødt til at flytte. 

Sådan lyder udmeldingen fra et nyt initiativ fra Københavns Lufthavn, der sammen med landets pendlerforeninger, vil gøre folk opmærksomme på muligheden for, at flyve til og fra arbejde. 

I dag er de fleste nok tilbøjelige til at vælge et arbejde, der er i enten bus- eller togafstand. Men for at skabe endnu mere fleksibilitet på arbejdsmarkedet i hele landet, vil lufthavnen nu forsøge at åbne folks øjne for muligheden for at komme effektivt fra A til B. 

quote Med over 600 afgange på de seks indenrigsruter til og fra Københavns Lufthavn, er der i høj grad mulighed for at få et arbejdsliv til at fungere.

Peter Goll, Kommunikationsdirektør i Københavns Lufthavn

- Med over 600 afgange på de seks indenrigsruter til og fra Københavns Lufthavn, er der i høj grad mulighed for at få et arbejdsliv til at fungere, selvom der er mange kilometer mellem hjem og arbejdsplads, fortæller Peter Goll, der er kommunikationsdirektør i Københavns Lufthavn. 

Ifølge ham kan pendling med indenrigsfly være med til at løse en vigtig opgave for arbejdsmarkedet, og udviklingen af de større byer i provinsen. 

Lettere pendlerliv

I forbindelse med det nye samarbejde med pendlerforeningerne, har lufthavnen igangsat en række initiativer, der skal gøre pendlerlivet lettere. 

Eksempelvis er det blevet gratis for indenrigsrejsende at benytte fast-track i sikkerhedskontrollen.

quote Som pendler er det vigtigt, at min rejse gennem lufthavnen er så forudsigelig som muligt.

Claus Tønnesen, pendler

Lange køer og uventet rejsetid, er nemlig ikke noget, der passer godt ind i et pendlerliv: 

- Som pendler er det vigtigt, at min rejse gennem lufthavnen er så forudsigelig som muligt, når jeg ankommer med metro fra min arbejdsplads tæt på Kongens Nytorv, fortæller Claus Tønnesen, der er formand for pendlerne på ruten mellem CPH og Sønderborg. 

Flere afgange end man tror 

Københavns Lufthavn lavede i 2016 en rundspørge, der blandt andet viste, at størstedelen af deltagerne troede, at der var meget færre indenrigsafgange, end der rent faktisk er. 

Eksempelvis troede deltagerne, at der var 15 afgange om ugen mellem CPH og Midtjyllands Lufthavn, hvor der i virkeligheden er 46 om ugen, oplyser CPH i en pressemeddelse. 

quote Hvis man tror, der kun er få afgange, så er det klart, at man ikke overvejer flyet som en mulighed.

Peter Goll, Kommunikationsdirektør i Københavns Lufthavn

- Hvis man tror, der kun er få afgange, så er det klart, at man ikke overvejer flyet som en mulighed, siger Peter Goll.

Der er syv indenrigsruter til og fra Københavns Lufthavn: Bornholm, Sønderborg, Billund, Midtjylland, Aarhus og Aalborg. 

lufthavnens hjemmeside kan man læse mere om mulighederne for at komme flyvende på job.