Patienten var ikke syg nok: Læge på sygebesøg fik P-bøde

Læge fik parkeringsbøde, da han var på akut besøg hos en smerteplaget kræftpatient

Praktiserende læge Christen Myrup fra Valby fik en hilsen fra parkeringsvagterne, da han skulle ud på et akut besøg hos en kræftpatient, der pludselig havde fået forværret sin smertesituation. Han kunne ikke finde en plads i nærheden af patientens bopæl og valgte at parkere nær et hjørne - men  3,2 meter for tæt på hjørnet.

Det udløste ifølge bladet Dagens Medicin en hilsen fra parkeringsmyndighederne, som nu koster ham 550 kroner, for Parkering København har afvist lægens klage - de mener ikke, at hans patientbesøg var akut nok. 

De praktiserende læger er udstyret med en slags parkeringskort fra DADL - Den Almindelige Danske Lægeforening. Kortet har bare ikke nogen egetlig juridisk gyldighed, men parkeringsvagter plejer at respektere kortet. Det skete så ikke i Christen Myrups tilfælde. For hans besøg var - mener parkeringsmyndigheden - ikke akut nok.

-Jeg overholdt ikke parkeringsreglerne, men tænkte, at det var godt nok, at jeg brugte DADL-parkeringskortet. Parkering København definerer akut som noget, hvor der bliver tilkaldt en ambulance, og hvor patienten bliver indlagt med blå blink. Jeg fandt, at min patient havde akutte forværringer smerter og havde behov for hurtig hjælp, siger Christen Myrup til dagens Medicin.

Han mener sågar, at hans patientbesøg sparede en hospitalsindlæggelse - og at han bliver straffet for det.

Fra Parkering København lyder reaktionen, at de kun opfatter et sygebesøg som akut, hvis der er tale om livreddende behandling.

Da lægernes parkeringskort ikke har juridsk gyldighed, så har lægeforeningen besluttet ikke længere at udstede det, men praktiserend Lægers Organisation i hovedstaden overvejer nu,  om parkeringsproblemerne skal indgå i de kommende forhandlinger om lokalaftaler.

-Parkering København må ikke definere, hvornår noget er akut. Det er en lægefaglig vurdering, siger Flemming Skovgaard, formand for PLO Hovedstaden til Dagens Medicin.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere