Passagerrekord: Metroen buldrer afsted

Aldrig har så mange kørt med den københavnske metro som i 2016

Det skete i de dage - nærmere betegnet på selve juleaftensdag. Den dag stod passager nummer 60.000.000 om bord i et metrotog, og dermed satte den Københavnske metro passagerrekord i forhold til året før.  Det betegner Metroselskabet selv som lidt af en julegave.

quote Det er afgørende for vore kunder, at togene kører til tiden

Henrik Plougmann Olsen, direktør, metroselskabet

2016 havde i alt en passagerstigning på 6,5 procent i forhold til året før, og metroen kan også prale af, at året bød på det højeste antal præcise tog nogensinde - 99,2 procent af alle tog kørte nemlig til tiden.

 

-Det er afgørende for vores kunder, at togene kører til tiden. Vores vigtigste kerneopgave er at give kunderne en hurtig og nem rejse. Det er vores fokuspunkt i det daglige arbejde og de langsigtede investeringer, og det ser vores kunder ud til at belønne. Samtidig har vi fået en del ekstra kunder fra de nye byområder i Ørestad og ved Amager Strand, og den flotte passagervækst, Københavns Lufthavn har haft, smitter også positivt af på metroens passagertal”, siger Henrik Plougmann Olsen, administrerende direktør i Metroselskabet.

Metroens passagertal har væet støt stigende siden åbningen. Men 2016 var faktisk det år, den største stigning fandt sted, da i alt 3,7 millioner flere passagerer benyttede metroen. Flest af dem brugte strækningen til lufthavnen, der har haft så stor en femgang, at det altså også smitter af på metrosystemet.

 

 

Metroens passagertal - år for år

 

Og med den forestående udvidelse af metrosystemet i form af Cityringen, så er der helt sikkert nye rekorder på vej. I sommeren 2019 åbner 17 nye metrostationer på Cityringen, og Metroselskabet forventer, at i år 2020 er der 116 millioner passagerer, som vil benytte systemet.

 

Når Cityringen åbner i 2019, er der for alvor udsigt til en voldsom vækst i passagertallet
Når Cityringen åbner i 2019, er der for alvor udsigt til en voldsom vækst i passagertallet
Foto: Metroselskabet

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

trafikuheld helsingørmotorvejen

Trafik-kaos på motorvejene: Adskillige uheld og lange køer

Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød

playMillioner til cykelprojekt ved kommende station og supersygehus

bus movia

Snart kan du tage cyklen med i alle busser på Sjælland

20190220-143924-4-1920x1281we

Trængselsafgift for køretøjer kan være på vej i København

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere