Partybusser med festende unge dumper politiets sikkerhedstjek på stribe

I en målrettet razzia lørdag aften og nat dumpede festbusser i København sikkerhedstjek på stribe. Syv partybusser blev taget ud af drift på grund af fejl og mangler.

Der er alvorlige problemer med sikkerheden blandt de partybusser, der kører rundt med festende gæster i det københavnske natteliv.

Det står klart, efter Københavns Politi lørdag aften og nat i en razzia målrettet festbusserne i byen kunne konstatere så grelle fejl og mangler, at flere blev taget ud af drift på stedet. 

- Jeg kan bekræfte, at vi natten til lørdag lavede en målrettet færdselsindsats. Vi stoppede syv busser, hvor der blev konstateret flere sikkerhedsfejl og mangler, siger vagtchef Jesper Frandsen fra Københavns Politi.

Vagtchefen kan dog ikke uddybe yderligere, hvilke sikkerhedsforanstaltninger de forskellige busser ikke formåede at leve op til.

Festende gæster sat af bussen

Thomas Hagner er indehaver af Vognen.dk, der lørdag aften havde en enkelt partybus kørende i København. Han bekræfter over for TV 2 Lorry, at politiet tog bussen ud af drift.

quote Der var chaufføren på vej hen for at samle et nyt selskab op, men det kunne han jo så ikke. Så jeg måtte ringe til kunden og skuffe dem

Thomas Hagner, ejer af Vognen.dk

Ifølge ejeren var beskeden til bussens chauffør, at der ikke var markeret nødudgange i den ene side at bussen.

- Han fik at vide, at han måtte køre videre, men blev så stoppet igen senere af nogle andre betjente, og denne gang fik han at vide, at han ikke måtte køre videre, siger Thomas Hagner.

- Der var chaufføren på vej hen for at samle et nyt selskab op, men det kunne han jo så ikke. Så jeg måtte ringe til kunden og skuffe dem, siger han.

Barbussen.dk blev ikke stoppet af politiet ved razziaen, men oplevede dog følgevirkningerne af politiets indsats.

- Vores busser blev ikke stoppet, men jeg har kendskab til razziaen, for vi blev ringet op af kunder, som var blevet smidt af bussen og derfor ville leje vores. Men da vi havde fuld belægning, så kunne vi desværre ikke hjælpe dem, siger ejeren Lasse Korthsen.

Mangler at få at vide, hvad der var galt

Et andet af de selskaber, hvis busser dumpede politiets sikkerhedstjek, er Partybus.dk med base nær Roskilde i Lejre Kommune.

quote Politiet har standset busserne og taget dem ud af drift, men jeg har ikke fået oplyst helt præcist hvorfor

Kim Lærkesen, ejer af Partybus.dk

Her bekræfter ejer Kim Lærkesen, at politiet omgående tog busserne ud af drift efter det dumpede sikkerhedstjek.

- Jeg har endnu ikke overblik over, hvad der helt præcist var galt med busserne. Jeg regner med, at jeg får mere at vide mandag. Men selvfølgelig skal sikkerheden være i orden. Det kan der ikke være tvivl om, siger Kim Lærkesen til TV 2 Lorry.

Kim Lærkesen ønsker ikke at oplyse præcis hvor mange af selskabets busser, der faldt for politiets razzia, men oplyser, at det drejer sig om "et par stykker".

- De har standset dem og taget dem ud af drift, men jeg har ikke fået oplyst hvorfor. Det kan være meget små ting, der kan være galt med dem. Men jeg ved det ikke endnu med sikkerhed, og jeg vil helst ikke oplyse noget, der ikke er helt rigtigt, siger Kim Lærkesen.

Målrettet indsats mod at få partybusser ud af byen, mener ejer

Ejeren af Vognen.dk, hvis busser er opkaldt efter fodboldspilleren Rudi Völler og præsidenten Boris Jeltsin, har dog ikke meget til overs for lørdagens razzia, som han mener er af politisk karakter.

- For mig at se var det en målrettet indsats for at få partybusser ud af byen. Det var lidt som om, at de skulle finde eller et eller andet for at kunne give et kørselsforbud, virker det til, siger Thomas Hagner fra Vognen.dk.

Adspurgt om det ikke er rimeligt, at busserne overholder alle sikkerhedskrav påpeger han, at det for branchen generelt gælder, at partybysser oftest er ældre busser. Og selvom busserne gennemgår syn hvert år, så kan man næsten altid finde mangler hos dem, hvis man virkelig leder efter, mener han. 

- Hvis man ønskede at partybusserne overholder de krav, der er til buskørsel generelt, så er den fornuftige måde at give os et heads up og sige, at vi holder en razzia, så hav nu styr på jeres ting, siger Thomas Hagner.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

retten i glostrup

56-årig anholdt for omfattende handel og indsmugling af narko

Politibil nat

Politi søger vidner efter teenager blev stukket med kniv i nakken på Nørrebro

Politiet til stede ved Nordsjællands Hospital i Hillerød

Formodet rockerdrabsmand fængslet i fire uger

Risbjergvej Hvidovre

Mand blottede sig for børn i ti år - tip fra lokale fældede ham

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere