Partier forsvarer udmelding om flere flygtninge til København

Partier tager til genmæle over for bekymrede borgeres kritik af flygtninge-udmelding.

På Københavns Rådhus er et flertal af de folkevalgte politikere klar til at tage imod endnu flere flygtninge.

- De sidste to år har antallet (af flygtninge, red.) ligget på omkring 150, og det har været uproblematisk, sagde Venstres beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard forleden til Berlingske.

En udtalelse, som De Radikale, Socialdemokratiet og Enhedslisten efterfølgende har bakket helt og holdent bakket op om.

Men efter TV 2 Lorry søndag omtalte, at de københavnske politikere er positivt stemte over for flere flygtninge i kommunen, er det væltet ind med kritiske læserkommentarer på TV 2 Lorrys Facebook-side.

Her sætter mange spørgsmålstegn ved, hvorfor København absolut skal tage imod endnu flere flygtninge, når byen i forvejen kæmper med en række store udfordringer, der endnu ikke er blevet løst politisk.

Det gælder blandt andre den massive mangel på billige, almene boliger, men også hjemløseproblematikken blev italesat af mange Facebook-brugere.

TV 2 Lorry har mandag forelagt politikere fra de fire førnævnte partier de bekymrede røster fra mange af læserne og seerne.

Først og fremmest ville vi gerne have haft en kommentar fra beskæftigelses- og integrationsborgmester, Cecilia Lonning Skovgaard (V), men hun meddelte, at hun ikke havde mulighed for at stille op til et interview.

Cecilia Lonning Skovgaard (V) havde i dag ikke mulighed for at stille op til interview.
Cecilia Lonning Skovgaard (V) havde i dag ikke mulighed for at stille op til interview.
Foto: Asger Ladefoged - Ritzau Scanpix

Det havde De Radikale, Socialdemokratiet og Enhedslisten til gengæld.

- Jeg håber, at når Cecilie siger det her, at hun så også vil være med til at finde løsninger på boligmassen. Så vi også kan få bygget nogle flere almennyttige boliger, siger Gyda Heding, medlem af Beskæftigelses- og integrationsudvalget for Enhedslisten, til TV 2 Lorry.

Gyda Heding, medlem af Beskæftigelses- og integrationsudvalget for Enhedslisten.
Gyda Heding, medlem af Beskæftigelses- og integrationsudvalget for Enhedslisten.
Foto: TV 2 Kosmopol

På fem år er antallet af flygtninge i arbejde steget fra 19 til 27 procent i hovedstadsområdet, Men det må ikke må forhindre, at københavnerne kommer bagerst i boligkøen, lyder det fra De Radikales gruppeformand, Mette Annelie Rasmussen.

- Sidste gang, vi havde denne her udfordring, var det, vi blev enige om, at det måtte ikke koste, at der kom nogen bag i køen: At der kom nogle flygtninge måtte ikke stille københavnerne dårligere. Den løsning håber vi, at vi kan blive enige om igen, siger hun.

De Radikales gruppeformand, Mette Annelie Rasmussen.
De Radikales gruppeformand, Mette Annelie Rasmussen.
Foto: TV 2 Kosmopol

Indtil slutningen af 2015 var Køb enhavns Kommune en såkaldt nulkvote-kommune, der slap for at modtage flygtninge, fordi der var en høj andel af ikke-vestlige indvandrere i byen. 

Fra 2016 skulle København dog modtage 335 flygtninge, besluttede Udlændinge- og Integrationsministeriet. Nyankomne flygtninge placeres midlertidigt i et såkaldt Wellcome House i Valby, og ifølge Susan Hedlund, medlem af Beskæftigelses- og Integrationsudvalget for Socialdemokratiet, bør der være plads til flere her. 

Susan Hedlund, medlem af Beskæftigelses- og Integrationsudvalget for Socialdemokratiet.
Susan Hedlund, medlem af Beskæftigelses- og Integrationsudvalget for Socialdemokratiet.
Foto: TV 2 Kosmopol

- Vi har jo i budgettet for 2017 taget højde for, at der ikke var nogle københavnere, der måtte fortrænges i forhold til, at man skulle have flere flygtninge ind. Der er sat grundkapital af til, at hver gang man brugte en almen bolig. Så skulle der bygges en ny, siger hun i dag til TV 2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik