Parkeringskontrol strømlines: Få din straf med det samme

Københavns Kommune lover kontant og øjeblikkelig afklapsning - P-systemet effektiviseres

Det er jo vanvittigt irriterende. Først har man jagtet en ledig parkeringsplads i timevis. Og når man så har givet op og bare smidt bilen - eller ligefrem tror, at man har fundet den perfekte plads - så ender man med en parkeringsafgift. Men nu er der hjælp på vej fra Københavns Kommune. Bare ikke til at slippe for at betale - men til lynhurtig afregning og billeddokumentation af, hvorfor bilisterne må til lommerne.

-Når man får en P-afgift i København, skal det være let både at klage og betale. Vi har strømlinet processen og gjort det hele digitalt, så det er så enkelt som muligt for bilisterne at håndtere deres P-afgift. Og så vil mange bilister nok også sætte pris på, at de får adgang til fotodokumentation stort set lige efter, at P-afgiften er udstedt, lyder det hjælpsomt frar Jes Øksnebjerg, centerchef i Center for Parkering, Københavns Kommune.

Og kommunen sætter handling bag ordene. Før i tiden gik der 24 timer fra en bilist fik sin parkeringsafgift, til hun kunne få ekstra dokumentation for sin forseelse - for eksempel i form af et billede. Nu går der kun kort tid, så kan bilister, der har forbrudt sig mod parkeringsreglerne i København gå ind på P-butikkens hjemmeside. Her ligger der billede og beskrivelse af den fejlagtige parkering.

Og ikke nok med det. Kommunen har mere effektivitet i godteposen til bilisterne. Nu kan de straks betale deres afgift via Nem-ID, og dermed behøver de ikke at vente på et girokort, hvis de bare vil have sagen ud af verden. Man kan dog også - oplyser kommunen - klage over afgiften samme sted. 

Den opgraderede P-butik er et led i den gennemgående modernisering og digitalisering af parkeringsområdet i Københavns Kommune, som blev politisk vedtaget i august 2014. Moderniseringen omfatter bl.a. også digitalisering af såvel P-betaling som licenser. 

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

tour de france ruten

playRuten skal nærstuderes: Tour de France-arrangør besøger København og Roskilde

parkbyen rødovre

Byråd baner vejen for nyt boligkvarter i Rødovre

20200702-092517-A-1920x1369we

Priser på op til 10 millioner kroner: Forældrekøb boomer i København

parkering p-plads parkeringsplads

Røde partier vil begrænse biler i København – men har netop stemt for 167 nye p-pladser

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere