Özlem Cekic forlader SF: Partiet er blevet for højredrejet

​Udmeldelsen sker ifølge Cekic i protest mod den højdrejning i udlændingepolitikken, som SF har taget siden folketingsvalget.

Tidligere medlem af Folketinget for SF, debattør og forfatter Özlem Cekic, melder sig ud af partiet, siger hun i et interview med Politiken torsdag. 

 Udmeldelsen sker ifølge Cekic i protest mod den højdrejning i udlændingepolitikken, som SF har taget siden folketingsvalget.

quote Vores veje er nødt til at blive skilt ad, for jeg kan ikke længere se mig selv i SF. SF har taget en højredrejning og glemt sit ståsted

Özlem Cekic, tidligere folketingsmedlem for SF

- Vores veje er nødt til at blive skilt ad, for jeg kan ikke længere se mig selv i SF. SF har taget en højredrejning og glemt sit ståsted, siger Özlem Cekic til Politiken.

Den tyrkiskfødte Cekic blev valgt til Folketinget i 2007 i Københavns Storkreds samtidig med socialdemokraten Yildiz Akdogan. De to var de første kvinder med indvandrerbaggrund i Folketinget. 

Bægeret flyder over

Det er SF’s opbakning til regeringens nødbremse, som i "krisesituationer" også lukker grænsen for uledsagede flygtningebørn, der får Özlem Cekic til at tage det endelige opgør med partiet:

- For mig er det her forslag om, at man vil lukke døren for uledsagede flygtningebørn, simpelthen dråben, der får bægeret til at flyde over. Man vil lukke døren for flygtningebørn. Jeg kan ikke se mig selv i det fællesskab, siger Özlem Cekic til Politiken.

To dage før landsmødet

Tilbage i januar 2016 slog SF-formand Pia Olsen Dyhr fast, at "antallet" - altså tilstrømningen af flygtninge til Danmark - betyder noget, hvis integrationen skal lykkes. Olsen Dyhr åbnede senere på året for, at SF kunne være med til at stramme udlændingepolitikken yderligere.

Udmeldingen fra Cekic kommer to dage før SFs landsmøde, som afholdes i Odense i weekenden. Forud for landsmødet har flere stemmer i baglandet allerede råbt vagt i gevær og kritiseret partiets beslutning om at bakke op om nødbremsen.

Özlem Cekic røg ud af Folketinget ved valget sidste år. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20200917-173607-L-1920x1277we

Mette Frederiksen skriver personligt brev til alle, der har følt sig krænket af Frank Jensen: - Det var ikke flirt

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

luftfoto-hampelandskolen

Gale tal bag skolelukning: To borgere tvinger kommune tilbage til regnemaskinen

ole bjørstorp

Vraget borgmester kan skabe sensationen med nyt parti, vurderer kommentator

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere