Overskudsmilliard uddelt til københavnerne

Der er i dag indgået forlig om et rekordstort overskud i Københavns Kommune. Skoler, varm mad til ældre og træer i børnehaver fik millionerne i år.

Overborgmester Frank Jensen fra Socialdemokratiet er glad. Ved dagens forhandlinger om overskuddet på næsten milliard kroner fra Københavns Kommunes budget for 2016-17 fik han og partiet en mærkesag igennem.

- Det er de københavnske børn, der er vindere. Nu får de nogle totalt renoverede skoler. Det der, med ulækre skoletoiletter og dårligt indeklima, hvor man sidder og får hovedpine - det skal være fortid i Københavns Kommune, siger overborgmester Frank Jensen, da forhandlingerne om fordelingen af knap en milliard fra den årlige "overførselssag" er slut.

Københavns Kommunes skoler løb med hovedparten af overskuddet på budgettet. Hele 534 millioner skal tilføres renovering af kommunens nedslidte skoler. 

Varm mad til de ældre og træer i børnehaverne ønskes

Dansk Folkeparti kom til forhandlinger med et ønske om penge til køkkener, der skal lave varm mad til de ældre på plejehjemmene.

- De ældre skal have god, velsmagende mad, der er lavet på plejehjemmene, så duften kan brede sig, og appetitten kan komme tilbage, sagde Carl Christian Ebbesen, kultur- og fritidsborgmester (DF), i København til TV 2 Lorry før forhandlingerne gik i gang.

Den konservative Jakob Næsager havde ønsket om penge til unge hjemløse, flere parkeringspladser i byen og en svømmehal i Ørestaden med til forhandlingerne.

- Det er sølle at vi har unge, der sover på sofaer i dagens København, sagde Jakob Næsager før forhandlingerne.

Radikale ønskede sig flere træer i institutionerne og en renovering af Strandboulevarden på Østerbro. Liberal Alliances Heidi Wang ville gerne bruge overskuddet til psykisk syge med et misbrugsproblem, renovering af skoler og til køkkener på plejehjemmene.

Og SF havde ønsket penge til at korte sagsbehandlingen af for borgere, der er ramt af kontanthjælpsloftet, samt penge til handicapcenter København og faste læger på alle plejehjem, fortalte Sisse Marie Welling, politisk leder i SF.

Sidste år ville børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev bruge overskuddet på Københavns skoler

Vindere og tabere

De Radikale var lidt glade i dag. Deres forslag om flere træer i institutionerne fik 2,2 millioner. Men meget skuffede over, at deres ønske om penge til at renovere Strandboulevarden på Østerbro ikke fik penge.

Fra SF kunne Sisse Marie Welling fortælle, at der rent faktisk blev afsat penge til Handicapcenter København. 10,6 millioner blev det til:

- Et tiltrængt løft. Især børneområdet er langt bagud, siger hun til TV 2 Lorry efter forhandlingerne.

Og der er også sat 5 millioner af til en fast tilknyttet, praktiserende læge på alle plejehjem i kommunen.

Både den varme mad på plejehjemmene og støjvagter i nattelivet er der sat penge af til, som Dansk Folkeparti havde sat på listen.

Penge til de unge hjemløse og en svømmehal var noget af det, de konservative fik med i milliard-puljen.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Øresundstunnelen111

playNyt koks med fartkontrol i Øresundstunnelen - vanvidsbilister kan nu fræse forbi slukkede kameraer

20201019-130444-2-1920x1280we

Overborgmester undskylder for Frank Jensens krænkelser

Emil

Over 19.000 bakker Emil op: Offentligt ansatte skal have navnebeskyttelse

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere