Overfald på topsvømmer - trafikvrede i fokus

En episode med svømmeren Jeanette Ottesen er seneste eksempel på trafikvrede, der bliver til vold.

- Jeg kørte åbenbart ikke hurtigt nok, og det var nok til, at bilisten bag ved os gik amok. Min kæreste fik decideret bank, og han kom også på hospitalet. Det er jo ganske forfærdeligt, at sådan noget kan ske ved højlys dag.

Sådan sagde Jeanette Ottesen til ugebladet Her & Nu efter et overfald i weekenden. Her blev topsvømmeren fra Lyngby ifølge eget udsagn overfaldet på Østerbrogade sammen med sin kæreste.

Episoden er blot et af flere eksempler på såkaldt trafikvrede, og Rådet for Sikker Trafik mener nu, at der skal indsamles langt mere systematisk viden om aggressive trafikanter.

- Der er ikke aktuelle tal på trafikvrede, men det skal der være, siger dokumentationschef Jesper Sølund fra Rådet for Sikker Trafik.

Rådet er ved at indlede et samarbejde med trafikforskningen på Danmarks Tekniske Universitet (DTU).

- En ting er, at folk giver en fuckfinger eller råber. Noget andet er decideret truende adfærd, og når det udvikler sig til egentlige fysiske overgreb fra andre trafikanter, siger Jesper Sølund.

Seneste tal om bilisters trafikvrede går helt tilbage til 2008, men en nylig undersøgelse foretaget af blandt andre FDM og Dansk Cyklistforbund viste, at mange motionscyklister oplever, at de bliver voldsomt generet af billister.

Derfor kan der være grund til at tro, at der stadig er et problem med, at bølgerne stadig går højt i trafikken både hos cyklister og bilister.

I Rådet for Sikker Trafik er man sikker på, at voldelige episoder oftest kan undgås.

- Det, vi oftest ser, er, at tingene eskalerer, og så ender det voldsomt. Der er det væsentligste at lade være med at få tingene til at eskalere, og vende den anden kind til, siger Jesper Sølund.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Men In Black, København den 27 februar 2021 demonstration mod nedlukning

Politi anholder otte til demonstration mod coronarestriktioner

Hærværk overvågningsbilleder Kagefryd Helsingør 112 politi

Politi efterlyser gerningsmand bag politisk motiveret hærværk mod kagebutik

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere