Overfald på løber: 29-årig sigtet for voldtægt og drabsforsøg

Politiet har sigtet en 29-årig for det uhyggelige overfald på en kvindelig kondiløber på Østerbro i går.

Foto: TV 2 Lorry

Politiet har tidligt i morges anholdt en mistænkt i sagen om det grove overfald på en kvindelig løber i København. Der er tale om 29-årig mand, som ifølge overvågningsbilleder befandt sig på stedet, hvor kvinden blev slået ned, meget tæt på gerningstidspunktet.

- Han havde en adfærd, der gjorde, at vi synes, han var interessant. Han blev anholdt klokken 03.05 i nat i København, fortæller Hans Erik Raben, efterforskningsleder ved københavns Politi til TV 2 Lorry. 

Læs også Mistænkt anholdt efter voldsomt overfald på løber

Den 29-årige mand sigtes for drabforsøg og voldtægt af den 38-årige kvinde. Hun var ude at løbe tidligt tirsdag morgen omkring klokken 05.00, men hun kom aldrig hjem.

Ti timer senere blev hun fundet af et familiemedlem på vejen Ved Sporsløjfen, der ligger ved banelegemet ved  sportsklubben B93's udendørs træningsanlæg. Hun var bevidstløs, stærkt forslået og lettere afklædt. Hendes puls var meget lav, og hun var i livsfare. 

- Hun har været udsat for en voldsom behandling. Hun var døden nær, fortæller vicepolitiinspektør Torben Svarrer fra Københavns Politi.

Læs også Kvinde i 30'erne i livsfare efter overfald på Østerbro

Politiet kan nu fortælle, at kvinden er stabil. Den anholdte 29-årige mand fremstilles i grundlovsforhør ved dommervagten klokken 14.00 i dag. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik